Vincent ter Burg in duel met een speler van HSV De Zuidvogels.
Vincent ter Burg in duel met een speler van HSV De Zuidvogels. Foto: Melis Geurts

SDC Putten en Rood-Wit’58 uitgeschakeld; eerste ronde is eindstation

31 mei 2023 om 20:18 Voetbal

PUTTEN SDC Putten mocht onverwacht toch nog aantreden in de nacompetitie en speelde in Huizen in de eerste ronde tegen het sterke Zuidvogels, winnaar van de derde periode. De Puttenaren hielden mede dankzij een sterk keepende Thodorie Velanas lang stand, maar bogen in de slotfase toch nog door een treffer van Youness Akhiat.

„Zuidvogels is een prima ploeg, die zet je niet zomaar even aan de kant. Thodorie Velanas heeft het fantastisch gedaan en ook onze verdediging. We hadden het de eerste 10 minuten lastig met een aantal spelhervattingen achter elkaar. Daarna kwamen we er goed uit en voetbalden naar voren toe. We hadden wat rust en controle en kregen wat mogelijkheden en een goede schotkans binnen de zestien van Lars Dekker. Zij kregen ook een aantal mogelijkheden. De laatste fase voor rust was wat meer in evenwicht en vonden we vaker de vrije man, al was het aanvallend niet goed genoeg.”

De tweede helft moest SDC Putten opnieuw terug en vond gaandeweg de ruimte in de omschakeling om gevaarlijk te worden met Matthew van Duinen, die schuin op het doel af kon maar de keeper trof. Zuidvogels was met spelhervattingen en acties vanaf de zijkant gevaarlijk. Het bleef lang 0-0, tot in de 79e minuut een scrimmage niet goed werd uitverdedigd en de bal via de kluts vanaf een meter of 12 werd ingeschoten door Akhiat. „Zij hinkten toen op twee gedachten, doordrukken of achteruit. Zij werden wel gevaarlijk en wij hadden nog een kans voor Matthew.” Zuidvogels hield de 1-0 echter vast, waarmee het seizoen voor SDC Putten teneinde was. „We kunnen met opgeheven hoofd weg want we hebben er naar onze mogelijkheden een wedstrijd van gemaakt en ons laten zien. Zuidvogels heeft veel kwaliteit en gevaar als je ziet wat zij gescoord hebben (79x).” Cornelissen is de maanden in Putten ‘prima bevallen’. „We hebben ons niet met afstand gekwalificeerd. Vierde worden zegt ook iets over onze kwaliteiten. Door de nacompetitie voor promotie te halen hebben we het maximale eruit gehaald.”

Ook Rood-Wit’58 overleefde de eerste ronde van de nacompetitie niet; het ging in de laatste minuten met 3-4 tenonder tegen WZC uit Wapenveld. ,,Het was een krankzinnige slotfase waarin de laatste 2 minuten 2 doelpunten werden gemaakt. Ik baal ervan als een stekker en op basis van de tweede helft was het niet verdiend. Maar we geven drie van de vier goals op dezelfde manier weg door standaardsituaties; een corner en twee vrije trappen. In de zestien gaan we niet gretig genoeg voor de bal”, aldus trainer Ramazan Pinarbasi. „Het eerste halfuur hadden we het vrij lastig met de lange ballen en snelle jongens voorin waardoor ze op 0-1 kwamen en kort daarna ook op 0-2. We zetten het iets anders neer. De tweede helft waren we voetballend heer en meester en kwamen drie keer terug van een achterstand door Jop van Eijden, Tristan Stoffer en Marijn van Meerveld. De jongens hebben wel karakter getoond en goed gestreden, maar het is niet gelukt het gelijkspel vast te houden.”

Marco Jansen

Thodorie Velanas hield SDC Putten tot de 79e minuut overeind
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie