Aanvoerder Rob Buter gaat een kopduel aan tegen Zuidvogels.
Aanvoerder Rob Buter gaat een kopduel aan tegen Zuidvogels. Foto: Melis Geurts

Nieuwe klap voor SDC Putten, na nederlaag nagenoeg uitgeschakeld in titelstrijd

20 maart 2023 om 16:33 Voetbal

PUTTEN SDC Putten werd in één week uitgeschakeld voor de beker en verloor het zicht op een topklassering in de eerste klasse A. Door de 3-0 nederlaag bij HSV De Zuidvogels is de ploeg van Mark Bakker nagenoeg uitgeschakeld in de titelstrijd. Het verschil met koploper BOL liep op tot 12 punten.

Zuidvogels maakte met de 3-0 overwinning de krachtsverhoudingen duidelijk. Het elftal van Mark Bakker was zeker de eerste helft niet bij machte om een vuist te maken en kon na rust (2-0) de opgelopen schade niet meer repareren. „Wij waren zaterdag echt niet goed genoeg. Zeker het eerste halfuur zaten we totaal niet in de wedstrijd. We werden overdonderd en continu volledig onder druk gezet. Zij deden dat goed met direct spel en wonnen veel duels. Wij kregen hen helemaal niet onder druk. We kwamen steeds te laat en wachtten af. Ik vond de tegenstander de eerste helft ook heel goed, maar ik vond ons daarin zwak. Als je de bereidheid en de energie niet toont om met elkaar druk te zetten, kom je ook niet in de wedstrijd”, sprak de SDC-coach.

SDC Putten kwam na 8 minuten 1-0 achter door Nigel van Zelst en in de 32e minuut verdubbelde Youness Akhiat de marge. Pas rond de 42e minuut stichtte SDC gevaar in het strafschopgebied van Zuidvogels met een kopbal van Daan Wierenga en een schot onderkant lat van Jesse Schuin na een scrimmage.

,,Toen ik in de rust in de kleedkamer kwam, ging het even los naar elkaar en dat heb ik even laten lopen. Ik was blij met die emotie, omdat het niet acceptabel was wat we met elkaar deden. We stonden ‘maar’ met 2-0 achter, want het had ook 5-1 kunnen zijn. We werden overklast, maar ik gaf aan dat het met een aansluitingstreffer nog mogelijk was.

Zuidvogels kreeg na rust uit de omschakeling een aantal mogelijkheden, maar SDC Putten kreeg bij 2-0 ook twee behoorlijke kansen. „Daan Wierenga kreeg een open kopkans en Jesse Schuin een schietkans. Die gingen er niet in en toen Ricardo Tat in de 76e minuut 3-0 maakte, was het klaar.”

De teleurstelling was na afloop groot in het Puttense kamp en zeker ook bij Bakker, om meerdere redenen. „We hadden er allemaal iets anders van verwacht. Maar door hoe we speelden, hadden we geen recht op de overwinning. Zij toonden veel meer de bereidheid om te winnen. We moeten het niet opgeven, maar de strijd om plek 1 wordt nu wel heel moeilijk. Dat mag je nu wel zeggen met zo’n achterstand (12 punten, 9 verliespunten) en hoe we na de winterstop voor de dag komen. We zakken nu als team in grotere fases helemaal weg. We moeten heel snel zorgen dat het anders wordt, anders moet je straks naar beneden gaan kijken.”

Zaterdag speelt SDC thuis tegen Argon. Bakker moet hoop putten uit het eerste duel, dat met 1-5 werd gewonnen. „We moeten eerst maar weer eens gaan winnen. Een overwinning zal ons ook gaan helpen. Het is niet dat we niet meer kunnen voetballen, maar elke tegengoal komt nu wel aan. Het is altijd moeilijk om te bedenken op welk knopje je nu moet drukken, maar wij moeten duidelijk maken wat nu nodig is en dat we nu als team moeten gaan leveren.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie