Jefta van den Broek probeert aan de aandacht van De Meern te ontsnappen.
Jefta van den Broek probeert aan de aandacht van De Meern te ontsnappen. Melis Geurts

Teleurstellend weekend voor SDC Putten: achterstand op koploper groter na nederlaag

6 maart 2023 om 20:10 Voetbal

PUTTEN Voor SDC Putten werd het een teleurstellend weekend. Ondanks een goed eerste halfuur werd niet afstand genomen van De Meern, dat aan het eind van de wedstrijd de rekening presenteerde: 3-0. Hierdoor liep de achterstand op de nieuwe koploper BOL op tot vijf punten.

Het was een wedstrijd waarin veel verkeerd viel voor de ploeg van Mark Bakker. „Ik was teleurgesteld, maar ook verontwaardigd dat we zo’n wedstrijd spelen en dat dit de uitslag is. We hadden veel de bal en kregen het eerste halfuur enorme kansen. Hoe bestaat het dan dat wij hier 3-0 verliezen? Het is bijzonder dat we hier niet winnen.”

Het eerste halfuur vond Bakker goed van zijn ploeg en na 3 minuten leek Jesse Schuin al de 0-1 te scoren, maar de goal werd niet toegekend. „Ik denk dat hun keeper de bal achter de achterlijn vandaan haalde en meerdere mensen vonden dat. Daarna kregen Jesse Schuin, Daan Wierenga en Joppe van Krevel nog drie behoorlijke kansen. Het spel was er naar dat we 0-3 voor moesten staan; we speelden constant op hun helft en in de omschakeling veroverden we direct de bal. Maar helaas werd de passing daarna wat minder zuiver en verloren we makkelijker de bal.”

In de 36e minuut leidde dit tot de 1-0 van Junior Welten.

Bakker bracht Giovanni Hiwat en Kevin Schmidt voor aanvallende impulsen en hoewel het spel zich ook na rust grotendeels op de helft van De Meern bevond, bleven grote kansen na rust uit. Mark Bouwman kreeg vanaf zeven meter de grootste scoringskans, maar hij nam de bal eerst aan waarna het schot werd geblokt. In de 84e minuut moest SDC Putten met tien man verder na een rode kaart voor keeper Thodorie Velanas voor hands buiten de zestien.

Tristan van den Brink, keeper van onder 23 maakte hierdoor zijn debuut in het eerste. Vier minuten later viel de 2-0, waarbij Indy van de Poll de bal van grote afstand over Van den Brink schoot. In de 90e minuut viel uit de omschakeling ook nog de 3-0 door Robin Mulder.

NUNSPEET

De formatie van Bakker zal zich moeten herpakken voor de streekderby van komende zaterdag tegen Nunspeet.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie