Gisteren was het de hele dag druk in de Puttense straten met leerlingen uit groep 7 die fietsten voor het behalen van hun verkeersdiploma.
Gisteren was het de hele dag druk in de Puttense straten met leerlingen uit groep 7 die fietsten voor het behalen van hun verkeersdiploma. Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Praktijkexamen op de fiets: spannende dag voor groep 7

6 april 2022 om 08:59 Overig

PUTTEN Burgemeester Lambooij gaf het startschot voor het praktisch verkeersexamen dat gisteren (dinsdag 5 april) werd afgenomen bij 264 leerlingen van de diverse basisscholen in Putten. Een fietsenmaker was bij het examen aanwezig om de fietsen te controleren.

Als eerste gingen de leerlingen van groep 7 van De Pelikaan van start. De allereerste leerling die mocht starten gaf aan niet zenuwachtig te zijn. Toch zijn sommige kinderen wel wat nerveus als ze aan de beurt zijn. Coen van Bemmel van Veilig Verkeer Nederland stelt alle kinderen op hun gemak. Hij vraagt hun naam en legt uit dat het allemaal wel meevalt. Als Van Bemmel nog even de bel test kunnen de leerlingen van start. Bij de eerste kandidaat ontbrak de fietsbel, Van Bemmel toverde een fietsbel tevoorschijn en zette die er eigenhandig op.

Op 29 maart hebben alle leerlingen al hun theoretisch verkeersexamen gedaan. ,,Tijdens het praktijkexamen wordt getoetst of de kinderen de kennis en verkeersregels ook in de praktijk kunnen brengen’’, zegt Van Bemmel. ,,En of ze zich op de weg veilig en verantwoord gedragen en goed kunnen inspelen op verkeerssituaties.’’

Er zijn negen posten op de route. De gemeente Putten heeft de routeborden geplaatst. Deze route was al eerder bekend bij de scholen en de deelnemende kinderen, zodat ze de route alvast een paar keer konden fietsen. Zo konden ze goed voorbereid aan het praktijkexamen beginnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie