Rik-Jan Eshuis
Rik-Jan Eshuis G.V. Orion Putten

Rik-Jan Eshuis behaalt zilver voor G.V. Orion

Overig

PUTTEN In Didam werd afgelopen zaterdag de tweede kwalificatieronde voor het turnen heren district Oost gehouden. Zes turners van G.V. Orion deden hieraan mee. Na goede resultaten tijdens de eerste kwalificatie, waren de verwachtingen dit keer hoog gespannen. 

Al vroeg in de ochtend was het de beurt aan Jens Zwijnenberg en Jarrik van Losenoord. Jarrik was na een blessure tijdens de eerste kwalificatie gebrand op een goed resultaat en dat was te zien! Hij turnde een heel stabiele wedstrijd met mooie oefeningen op vloer en sprong. Ook Jens behaalde op deze toestellen zijn beste resultaat en was op de overige toestellen steeds net was beter dan Jarrik. Toch was het, doordat het bij Jens misging op voltige, uiteindelijk toch Jarrik die het beste resultaat behaald: hij werd 12e. Jens eindigde als 20ste. 

Santino Oudekotte had de afgelopen periode hard getraind voor deze wedstrijd, dit heeft hij helaas niet volledig kunnen laten zien vanwege een blessure die hij opliep op het toestel vloer. Op dit toestel liet hij nog wel even zijn springveren zien met een oefening met hoge salto’s. Op de andere toestellen heeft hij ons versteld doen staan van wat hij allemaal geleerd heeft. Hij turnde een stabiele wedstrijd en werd uiteindelijk 23ste. 

In de categorie Junior II niveau C kwamen Christiaan Bouw, Rik-Jan Eshuis en Rik van den Heuvel uit. De heren startten hun wedstrijd op het onderdeel rekstok, waar Rik-Jan gelijk de toon zette met een heel mooie oefening (10.9 pnt.). Op vloer was het Rik die met een zeer moeilijke oefening liet zien wat hij in huis had. Voltige was opnieuw het toestel waar Rik-Jan de hoogste score behaalde van de dag, waarbij hij zelfs een C-element turnde! Na ringen en sprong was het de beurt aan Christiaan om op brug te laten zien wat hij kon: hij turnt hier altijd een zeer strakke oefening! De inzet van de mannen werd beloond: Rik werd 12e, Christiaan 9e en Rik-Jan mocht zelfs de zilveren medaille in ontvangst nemen. 

Hiermee sloten de turners van Orion het seizoen met een goed gevoel af.

Jens Zwijnenberg, Jarrik van Losenoord en Jaap Stoffer (trainer)
Chantal Moret (trainer), Rik van den Heuvel, Rik-Jan Eshuis, Santino Oudekotte, Chrisitaan Bouw en Nino Maarseveen (trainer)
Rik-Jan Eshuis
Rik-Jan Eshuis
advertentie
advertentie
Afbeelding
Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven 8 aug, 11:02
Afbeelding
Wasdroger in brand op bovenverdieping restaurant 6 aug, 19:32
Afbeelding
Binnen bij Bezoekerscentrum Nunspeet: Ontdek de Veluwse natuur Uitjes in de regio 6 aug, 15:05
Logo
Afbeelding
Historisch museum De Tien Malen: een kijkje in de geschiedenis van Putten Uitjes in de regio 5 aug, 15:21
Afbeelding
Echte mensen bij het Marius van Dokkum Museum Uitjes in de regio 5 aug, 14:46
Afbeelding
Geslaagde start van kermis Putten 5 aug, 09:16
Afbeelding
Provincie Gelderland vaart voor het eerst mee met Pride Amsterdam 5 aug, 08:45