Rood-Wit scoort 0-3
Rood-Wit scoort 0-3 tvbloeme

goede herstart na winterstop van Rood-Wit’58 met 0-3 overwinning uit tegen wageningen.

5 februari 2023 om 20:32 Sport Deel je nieuws

De eerste competitiewedstrijd van Rood-Wit’58 na de winterstop in en tegen Wageningen heeft de roodwit brigade van trainer Ramazan Pinarbasi de mooie serie van vorig jaar goed doorgetrokken. Met een gelijkmatige 0-3 winst en door de nederlaag van Harskamp tegen Fortissimo stijgt het team achter Fortissimo  naar plaats twee.

Rood-Wit’58 begon sterk aan de wedstrijd en drukte Wageningen direct terug in de verdediging. Dat leverde al  na 30 seconden al een 100% scoringskans op, maar de bal ging buiten bereik van de doelman net langs de rechterdoelpaal. Rood-Wit’58 creëerde op het slechte natuurgrasveld van Sportpark De Zoom kansen genoeg en had de eerste helft een veldoverwicht, maar er werd slecht omgegaan met de uitstekende kansen die wel werden uitgespeeld, doch vooralsnog niet werden benut. Net op het half uur werden de spelers door de scheidsrechter naar de dug-outs gedirigeerd. Wat was er aan de hand? Het was de scheidsrechter die aan zijn knie was geblesseerden niet verder kon. Gelukkig was er snel een andere scheidsrechter beschikbaar die na een korte pauze de wedstrijd verder kon leiden. Rood-Wit’58 ging door met aanvallen en  in de blessuretijd van de eerste helft was het Marcel van Nieuwenhuizen  die een voorzet van Daniël Gerritsen via Jop van Eijden en de doelman voor zijn voeten kreeg en de bal uit een lastige hoek prima bij de eerste paal onder de doelman binnen schoot, 0-1.

De tweede helft was nauwelijks begonnen toen Giovanni Vermeulen van 20 meter schitterende uithaalde en de bal strak in de kruising binnenschoot, 0-2. Rood-Wit’58 hield achter alles goed onder controle en gaf nauwelijks wat weg terwijl ze voorin de druk er goed op hielden. Wageningen ging aanvallend wisselen maar daardoor kreeg Rood-Wit’58 nog meer ruimte om de score op te voeren. Na een, mede door het hobbelige veld, niet zo’n goede uittrap van de doelman kwam de bal bij Rodney den Herder die de bal prima doorspeelde naar Giovanni Vermeulen die in de 82e minuut met zijn 2e doelpunt de doelman met een strak schot in de verre hoek wist te passeren, 0-3, wat ook de eindstand werd.

Doelman Joris ten Bolscher, weer fit na zijn blessure, hield dit seizoen samen met zijn verdedigers inmiddels voor de zesde keer dit seizoen de nul, een prima resultaat. Trainer Ramazan Pinarbasi: ,,Wij hebben gedaan wat we moesten doen en drie belangrijke punten veroverd. Zoals wel vaker dit seizoen hebben we genoeg kansen gecreëerd, maar te weinig kansen benut. In de tweede helft hebben we beter gebruik gemaakt van de ruimte die we kregen.“

Volgende week speelt Rood-Wit’58 op sportpark “De Eendracht” om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Ede/Victoria