Rood-Wit scoort 1- 0
Rood-Wit scoort 1- 0 tvbloeme

Rood-Wit’58 sluit uitstekende eerste competitiehelft af met verdiende 3-2 overwinning op Stroe.

11 december 2022 om 19:14 Overig Deel je nieuws

Rood-Wit’58 gaat als winnaar van de eerste periode en op 2 punten van koploper Harskamp en één punt van nummer twee Fortissimo als nummer drie met een prima gevoel de winterstop in.

Op deze koude zaterdag met behoorlijk veel mist en op een wit veld werd op sportpart “De Eendracht” de altijd mooie wedstrijd tegen Stroe gespeeld.

De streekderby tussen de rood-witten en de rood-zwarten was amper begonnen toen Giovanni Vermeulen op links Jop van Eijden de bal toespeelde die de bal langs doelman Pelle van Asselt schoof en het al 1-0 stond. Rood-Wit’58 kreeg de gelegenheid om gelijk afstand van Stroe te nemen maar verzuimde de gecreëerde kansen te benutten. Behalve in de beginfase een keer was Stroe nog niet echt gevaarlijk voor het vijandelijke doel geweest, maar in de 22e minuut werd een schot van grote afstand ongelukkig door een Rood-Wit verdediger van richting veranderd waardoor de bal onhoudbaar voor doelman Geert-Jan van Oostende in het net plofte, 1-1. Net voor rust liep Rood-Wit tegen een domme rode kaart aan toen de scheidsrechter twee keer geel, dus rood gaf zodat ze verder moesten met 10 man.

De 2e helft was nauwelijks begonnen toen Giovanni Vermeulen hard in de verre hoek de 2-1 binnen schoot. Tijd om van de voorsprong te genieten kreeg Rood-Wit niet want in de 47e minuut was het Roy Groenevelt die van grote afstand doelman Geert-Jan Van Oostende ook omdat hij uitgleed wist te verschalken en zo stond het weer 2-2.  Ondanks het feit dat ze met 10 man speelden was Rood-Wit de betere ploeg en kwam met snelle aanvallen via Job van Eijden aan de zijkant en Stefan Bos door het midden regelmatig gevaarlijk door terwijl achterin de verdediging prima stond en nauwelijks onder druk van de voorwaartsen uit Stroe kwam. In de 74e minuut kreeg Rood-Wit de beloning voor het harde werken van het hele team toen Giovanni Vermeulen onverwacht van een meter of 25 buitenkant rechts uithaalde en doelman Pelle van Asselt voor de 2e maal wist te passeren, 3-2. Het laatste kwartier gooide Stroe nog alles op de aanval, werden de ballen hoog voor het Rood-Wit doel gebracht, maar behalve een paar kopballen van Roy Groenevelt en Mark Koudijs die geen doel troffen kon Stroe geen vuist meer maken dus zo gingen de drie punten terecht naar Rood-Wit’58.

De winnende trainer Ramazan Pinarbasi was dan ook tevreden: ,,Zojuist heb ik mijn team complimenten gegeven, we hebben verdiend gewonnen en zelfs met tien man nog veel kansen gekregen. Na de rode kaart hebben wij in de rust besproken dat we extra energie in de wedstrijd moeten steken. Dat hebben we gedaan, het enige wat ik mijn ploeg kan verwijten is dat we vaker moeten scoren.” Trainer Jan van den Heuvel van Stroe: “Het is teleurstellend dat wij met een man meer weinig gecreëerd hebben. Rood-Wit is kwalitatief iets beter dan wij en heeft terecht gewonnen.”

Het is nu winterstop, voor Rood-Wit’58 ligt de competitie stil tot 4 februari 2023, wanneer de competitie verder gaat met de uitwedstrijd tegen Wageningen.

Vreugde na de 1-0 score