Iza van Meerveld werd tweede tijdens de sprongfinale.
Iza van Meerveld werd tweede tijdens de sprongfinale. Kirsten Veldhuizen

Iza van Meerveld van Orion Putten pakt zilver in sprongfinale

4 juni 2023 om 20:14 Sport

PUTTEN Vier selectieturnsters van Orion Putten stonden zaterdag 3 juni in een toestelfinale. Het was de laatste wedstrijd van het seizoen voor de turnsters uit Putten.

In alle vroegte mochten Iza van Meerveld en Isabeau Schaap de wedstrijd openen. Beiden hadden zich geplaatst voor de sprongfinale. Isabeau turnde een keurige arabier over de pegasus, maar greep net naast de medailles met een vierde plaats. Iza turnde tijdens de kwalificaties tweemaal een keurige overslag over de pegasus en dat werd beloond. Zij werd tweede en mocht een zilveren medaille ophalen bij de prijsuitreiking. Na de sprongfinale zat het er voor Iza op, voor Isabeau stond de balk nog op het programma, waarin ze vijfde werd.

STABIEL

Merel mocht in de tweede wedstrijd turnen. Zij had zich op brug en balk geplaatst voor deze finale. Op brug had ze maar 1 stopje, maar kon de rest netjes door turnen. Na de brug was het gelijk tijd voor de balkfinale. Ze turnde stabiel en dat werd beloond met maar liefst 10.450 pnt. Een mooie negende plaats in een groot deelnemersveld voor Merel.

SENIOR

Als laatste mocht Danielle van der Vlist in actie komen voor Orion. Ze was de enige turnster in de categorie Senior. Ze turnt nog maar twee seizoenen in de selectie, maar wist zich voor maar liefst drie toestelfinales te plaatsen. Brug ging tijdens het inturnen voortreffelijk, maar tijdens de wedstrijd liet de uitvoering wat te wensen over. Op de balk turnde Van der Vlist stabiel, totdat ze na een radslag viel. Dat kostte haar een podiumplek. Op de vloer turnde Van der Vlist netjes en stabiel, maar vanwege een sterk deelnemersveld moest ze genoegen nemen met de tiende plek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie