SDC Putten
Sportpark Putter Eng
SDC Putten Sportpark Putter Eng Henk Hutten

SDC Putten naar Nootdorp

Voetbal

PUTTEN SDC Putten speelt zaterdag in de tweede ronde van de nacompetitie om 15.00 uur een uitwedstrijd tegen Nootdorp. Dat is de uitkomst van de eerste ronde tussen Nootdorp en DZC’68, die door de Zuidhollanders met 4-1 werd gewonnen.

SDC Putten-trainer Mark Bakker was toeschouwer bij het duel, samen met Nico Beijnen, Aalt van de Kamp en Marten van Wilgenburg. Zij zagen hoe Nootdorp, nummer twee van de eerste klasse A, in de slotfase definitief afrekende met DZC’68 uit Doetinchem, winnaar van de eerste periode in de eerste klasse D. Na een minuut of 20 stond het 2-0 door Rodney Ebing en Jop Verhagen. Vlak voor rust deed DZC wat terug, maar na de rust kregen de bezoekers rood en maakte Joey van Maaren en Pim Hulst er in de extra tijd nog 3-1 en 4-1 van. „DZC speelde heel erg vanuit de omschakeling en kreeg in de eerste helft twee enorme kansen. Het was tot het laatst spannend. Nootdorp zette vanaf het begin af aan volledig druk en een fase zakten zij ook in. Dat deden ze in verschillende formaties. Het is een aardige ploeg die goed kan voetballen. Ze hadden zeker de eerste helft een redelijk makkelijk antwoord op het spel van DZC. Ik denk dat ze op ons niveau ook prima mee zouden kunnen doen.”

Nu moet SDC Putten richting Den Haag voor een uitduel met Nootdorp. Over één wedstrijd wordt de winnaar bepaald. „Het loterijgehalte is nog hoger en zij hebben iets te winnen. Het wordt een spannende zaterdag. De druk zal bij ons liggen en zij hebben het thuisvoordeel, maar wij moeten zorgen dat we niet door die omstandigheden een mindere wedstrijd spelen. Maar voor een voetballer zijn dit wel de wedstrijden waar het om gaat, die vergeet je niet snel. Er zijn wat jongens met pijntjes, Rik Vermeij en Benjamin Huisman zullen sowieso niet spelen.”

 Als SDC Putten wint, dan speelt het op 25 juni nog een wedstrijd op neutraal terrein tegen de winnaar van SDV Barneveld en Sliedrecht. Deze wedstrijd vindt ook zaterdag plaats. De winnaar van de finale komt volgend jaar in de hoofdklasse uit.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven 8 aug, 11:02
Afbeelding
Wasdroger in brand op bovenverdieping restaurant 6 aug, 19:32
Afbeelding
Binnen bij Bezoekerscentrum Nunspeet: Ontdek de Veluwse natuur Uitjes in de regio 6 aug, 15:05
Logo
Afbeelding
Historisch museum De Tien Malen: een kijkje in de geschiedenis van Putten Uitjes in de regio 5 aug, 15:21
Afbeelding
Echte mensen bij het Marius van Dokkum Museum Uitjes in de regio 5 aug, 14:46
Afbeelding
Geslaagde start van kermis Putten 5 aug, 09:16
Afbeelding
Provincie Gelderland vaart voor het eerst mee met Pride Amsterdam 5 aug, 08:45