Giovanni Hiwat maakte een schitterende goal vanaf een meter of veertig.
Giovanni Hiwat maakte een schitterende goal vanaf een meter of veertig. Aalt van de Kamp

SDC Putten houdt op zomeravond gelijke tred met Roda’46 uit Leusden

23 augustus 2023 om 15:00 Voetbal

PUTTEN SDC Putten kwam dinsdagavond vriendschappelijk in actie op sportpark Putter Eng. Het elftal van trainer Kwadjo Boateng hield op de zomeravond gelijke tred met Roda ‘46 uit Leusden: 2-2.

De thuisploeg nam halverwege het eerste bedrijf de leiding vanaf elf meter. Die strafschop was tot stand gekomen nadat Rob Buter medespeler Ryannique Inge had diepgestuurd waarna de aanvaller onreglementair gestuit werd binnen de beruchte lijnen. Vincent ter Burg liet de Leusdense goalie kansloos: 1-0.

Toch moesten de Puttenaren voor de rust een tegenslag incasseren in de vorm van de gelijkmaker. Voor Roda ‘46 tekende Fabio Hendrikse de 1-1 aan op Putter Eng. Vlak daarna floot scheidsrechter Peter de Boer voor de rust en een gang naar de kleedkamer.

Na de thee bracht Boateng zeven verse krachten binnen de lijnen. Die wisselingen sorteerden direct effect, doordat Giovanni Hiwat werkelijk een wereldgoal produceerde. De aanvaller zag de Leusdense doelman voor zijn goal staan en schoot de bal vanaf veertig meter over hem heen: 2-1.

Niet veel later bracht Roda ‘46 de stand toch weer terug in evenwicht en opnieuw was het Hendrikse die scoorde voor de eersteklasser. Het spel golfde daarna op en neer op Putter Eng, kansen vielen er aan beide zijden te noteren, maar gescoord werd er op de zomeravond niet meer. Zodoende eindigde het duel der eersteklassers in 2-2.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie