Roelf Oosterhoff stoomt op.
Roelf Oosterhoff stoomt op. Foto: Melis Geurts

Districtsbeker: SDC Putten groepswinnaar, Rood-Wit’58 ondanks zege uitgeschakeld

16 september 2023 om 20:58 Voetbal

PUTTEN SDC Putten was al door in de beker, maar werd groepswinnaar door het eveneens nog ongeslagen Unicum in Lelystad met 1-3 te verslaan. Rood-Wit’58 is ondanks een 1-0 overwinning op Advendo’57 uitgeschakeld.

In Lelystad domineerde de ploeg van Kwadjo Boateng de eerste 45 minuten. Dit resulteerde na een halfuur in de 0-1 voorsprong. Bij een counter schoot Sabir Achefay op de paal, de rebound werd ingeschoten door Giovanni Hiwat. Vijf minuten later kwam de bal via Noevel Kasmi en Ricky Hansen opnieuw bij Hiwat, die de score verdubbelde. „We lieten in de beginfase goede mogelijkheden onbenut, maar kwamen uit goede aanvallen waarbij de tegenstander niet in de buurt van de bal kwam, op een 0-2 voorsprong. We waren goed en dominant aan de bal met veel wisselingen.”

In de tweede helft zag trainer Boateng het spelbeeld wat veranderen. „De tegenstander probeerde ons meer onder druk te houden en speelde agressiever. Daardoor ontstonden niet de ruimtes die we de eerste helft wel hadden. Desondanks speelden we de wedstrijd goed uit.” Vincent ter Burg maakte van afstand de 0-3 . „Hij speelde zichzelf vrij buiten de zestien en schoot van 18 meter raak.” Unicum kwam nog op 1-3 door een afstandsschot van Ricardo Fransberg. „We hebben laten zien dat we tegen een goede tegenstander initiatief kunnen nemen en als we de bal niet hebben hem zo snel mogelijk weer kunnen veroveren.”

Zaterdag begint SDC Putten de competitie tegen zondagteam De Bataven in Gendt om 18.00 uur. „Het zijn tijden voor eredivisiewedstrijden maar in plaats van met het bord op schoot kijken gaan we nu zelf een potje voetballen. We kijken er met genoegen naar uit.”

Vierdeklasser Rood-Wit’58 won nipt van Advendo’57. Trainer Ramazan Pinarbasi was ‘best tevreden’ met het resultaat en de uitvoering. „Uiteraard is het lekker dat je wint van een degelijke derdeklasser. Advendo’57 is een stabiele ploeg met veel ervaring en individuele kwaliteiten. Dat is een verschil met ons, wij hebben een vrij nieuw team dat ik nog moet neerzetten en ik had maar drie wissels op de bank.”

Corné van den Brink scoorde na vlak voor rust op fraaie wijze door een hoge bal van Ruben van Oostende in een keer op zijn schoen te nemen en met een boog over de keeper in de verre hoek te schieten. „Een prachtig mooi doelpunt, misschien wel het mooiste van de afgelopen jaren.’’ Rood-Wit moest na rust de voorsprong verdedigen. „Advendo zette meer druk en ging de aanval forceren. Wij gingen daartoe gedwongen achteruit voetballen, achterover hangen en de tegenstander opvangen. Dit vraagt veel concentratie en focus op de wedstrijd. We stonden compact en gaven weinig kansen weg. We bleven de hele wedstrijd op de been.”

De Puttenaren zijn na een 0-3 nederlaag tegen Hoevelaken en 1-8 winst op Ede/Victoria uitgeschakeld. „Hoevelaken had al zes punten en nu Ede/Victoria zich heeft teruggetrokken, gaan zij door. Ik ben tevreden over de hele voorbereiding. De sfeer is goed en de speelwijze wordt steeds duidelijker.”

Rood-Wit moet nog wachten op de competitiestart. „We zouden zaterdag thuisspelen tegen Stroe, maar zij mochten van de KNVB uitstellen vanwege het jubileumweekend voor hun 75-jarig bestaan. Het is niet gelukt een vervangende oefenpot te regelen, dus gaan wij nu zaterdag trainen. We beginnen de competitie pas over twee weken, uit tegen VEVO.”

Uitslagen Districtsbeker:

Unicum - SDC Putten 1-3 (0-2). 31. Giovanni Hiwat 0-1, 36. Giovanni Hiwat 0-2, 83. Vincent ter Burg 1-3, 84. Ricardo Fransberg 1-3.

Rood-Wit’58 - Advendo’57 1-0 (1-0). 40. Corné van den Brink 1-0.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie