Spelmoment vlak voor de 0-3: Mark Bouwman kopt de bal voor, Quinten Jony kan de bal niet binnenschieten. (foto: Melis Geurts)
Spelmoment vlak voor de 0-3: Mark Bouwman kopt de bal voor, Quinten Jony kan de bal niet binnenschieten. (foto: Melis Geurts) Foto: Melis Geurts

SDC Putten wint na 0-3 achterstand ‘spektakelstuk’ van Veensche Boys: 4-3

9 september 2023 om 20:56 Voetbal

SDC Putten boog tegen Veensche Boys een 0-3 achterstand na rust om in een 4-3 overwinning en is door in de districtsbeker. “Het is bij ons altijd een spektakel”, zei trainer Kwadjo Boateng met een knipoog. “We hadden de controle, verloren het en hadden de controle op het eind weer terug. Ik ben heel blij dat we door zijn.”

De coach zag SDC Putten het eerste kwartier goed aan de bal beginnen en een aantal mogelijkheden krijgen. “Het kantelde toen we niet snel druk kregen op hun manier van diepte bespelen. Dat was een lastige fase want toen ontstonden drie ongelukkige goals van de vier kansen die ze kregen. Thodorie Velanas had één goede redding.”

Ook SDC Putten kreeg mogelijkheden voor onder anderen Noevel Kasmi en Vincent ter Burg. Maar de mindere fase gaf stof tot nadenken. “Het heeft ons doen beseffen dat het op een andere manier moest.”

Trainer Boateng wisselde zelf vier keer. Wierenga verving na 33 minuten Van den Brink, terwijl Charif, Oosterhoff en Achefay aan het begin van de tweede helft invielen voor Hiwat, Schuin en Dekker. “We hebben een grote selectie en de kwaliteiten liggen dichtbij elkaar. We kijken naar wat we nodig hebben in de wedstrijd. Maar het heeft niet zoveel invloed, want als we in het eerste kwartier wel zorgvuldig zijn in de eindfase, is de kans aanwezig dat het anders verloopt. Nu kregen wij de goal tegen en moesten we iets doen bij een achterstand.”

De trainer zag de tweede helft een ander spelbeeld. “Niet dat het eerst helemaal verkeerd ging, maar we moesten natuurlijk scoren en de tegenstander sneller onder druk zetten en houden. De 1-3 door Roelf Oosterhoff was uit een goede opbouw waar iedereen onderweg was bij de 2-3 was het ook een goede aanval waar Saber Charif in de eindpass vrij kwam. De 3-3 was een geweldige aanval die op links begon en door Rob Buter die goed meevoetbalde en opkwam werd afgemaakt. Toen knakte er wat bij de tegenstander, maar ook wij zaten er redelijk doorheen. Desondanks ging onze ploeg goed door en zoeken naar de voorsprong. Die was uiteindelijk zeer terecht.” De warmte begon daarna zijn tol te eisen, “De laatste tien minuten waren pittig. Van beide kanten ontstonden er weinig gevaarlijke situaties meer.”

Boateng zag goede en mindere punten. “Als het voetballend niet lukt, moet het op een andere manier en moet het tempo en de intensiteit omhoog. Dat lukte een fase na rust. Als we controle hebben, moeten we dat omzetten in goals en als we het niet hebben, dan moeten we door discipline en mentaliteit zorgen dat de basis goed is.”

SDC Putten - Veensche Boys 4-3 (0-3)
18. Julian Buitenhuis 0-1, 30. Levi Haringsma 0-2, 38. Nico van den Brom 0-3, 46. Roelf Oosterhoff 1-3, 59. Saber Charif 2-3, Rob Buter 3-3, Saber Charif 4-3

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie