(Archieffoto: Rood-Wit'58 - Fortissimo)
(Archieffoto: Rood-Wit'58 - Fortissimo) Henk Hutten

Rood-Wit’58 wint ook in Dronten en maakt deel uit van kopgroep in vierde klasse

15 oktober 2023 om 12:14 Voetbal

VEENHUIZERVELD Rood-Wit’58 heeft de op papier lastige uitwedstrijd tegen sv Reaal Dronten knap met 0-3 gewonnen. Door de derde zege in evenzoveel wedstrijden vormt Rood-Wit’58 samen met FC Ulu Spor en SEH de kopgroep van de vierde klasse B.

Na voorbereidend werk van de weer in de basis teruggekeerde clubtopscorer Jop van Eijden kwam Rood-Wit’58 na een half uur op voorsprong dankzij een eigen goal van een verdediger van Reaal Dronten. Niet veel later verdubbelde Rood-Wit’58 in Flevoland de voordelige marge door een knap kopdoelpunt van Tristan Stoffer uit een corner. Twintig minuten voor tijd viel de beslissing toen uitblinker Twan van den Berg onderuit werd gehaald en aanvoerder Marijn van Meerveld de penalty tot de derde goal promoveerde: 0-3.

Trainer Pinarbasi was tevreden: ,,Wij wisten dat Dronten een aantal creatieve en snelle aanvallers had, die hebben wij volgens plan geneutraliseerd. Mooi dat doelman Joris ten Bolscher en de verdediging dit seizoen voor de eerste keer de nul hebben gehouden, een prima overwinning.” Zaterdag speelt Rood-Wit’58 thuis de inhaalwedstrijd tegen Stroe.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie