(Archieffoto: Rood-Wit'58- VV Barneveld)
(Archieffoto: Rood-Wit'58- VV Barneveld) Henk Hutten

Rood-Wit’58 in laatste kwartier naar thuiszege en derde plek op de ranglijst

8 oktober 2023 om 12:27 Voetbal

PUTTEN Rood-Wit’58 heeft ook de tweede competitiewedstrijd winnend afgesloten. Op het eigen Sportpark De Eendracht werd CSV’28 met 3-1 verslagen waardoor Rood-Wit’58 nu op de derde plaats in de vierde klasse B staat.

Rood-Wit’58 moest het tegen de bezoekers uit Zwolle zonder topscorer Jop van Eijden doen, de snelle aanvaller scoorde vorige week driemaal maar was nu een weekendje weg. Na wat tactische omzettingen was er nu een plek voor de talentvolle Mark Doppenberg op het middenveld naast zijn ervaren naamgenoot.

Na achttien minuten eindigde een vloeiende aanval via Matthijs van Oostende en Twan van den Berg op de paal waarna Corné van den Brink attent was en de 1-0 op het scorebord zette. Vijf minuten later was het alweer gelijk toen CSV’28 uit een vrije trap koppend de gelijkmaker wist te scoren. Een kwartier voor tijd kwam Rood-Wit’58 weer op voorsprong toen een voorzet van Matthijs van Oostende door een verdediger van CSV’28 werd binnen gegleden. Invaller Roj van de Ruitenbeek bepaalde niet veel later de eindstand op 3-1 met zijn eerste competitiegoal voor Rood-Wit’58. In de slotfase kreeg een Zwolse verdediger nog een tweede gele kaart.

Trainer Ramazan Pinarbasi: ,,Ondanks de nodige personele problemen hebben wij een terechte overwinning behaald. De eerste helft was heel goed, na rust werd het wat minder maar wij hebben veel arbeid en energie geleverd.” Zaterdag speelt Rood-Wit’58 een uitwedstrijd tegen sv Reaal Dronten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie