Niels, Richard en Joyce van Veluwe Optiek organiseren DNEye-event.
Niels, Richard en Joyce van Veluwe Optiek organiseren DNEye-event. Charlotte Kroone

Beter zicht bij schemer en donker

31 oktober 2018 om 17:31 Nieuws

PUTTEN Wie tijdens het autorijden bij schemer of donker zit te knijpen met z'n ogen of het gevoel heeft het allemaal wat minder scherp te zien, die kan op donderdag 1 en vrijdag 2 november bij Veluwe Optiek terecht voor een gratis oogmeting met de DNEye-scanner.

Charlotte Kroone

Richard Tamminga, mede-eigenaar van Veluwe Optiek: ,, Aangezien we net weer de donkere periode van het jaar ingaan en veel mensen onzeker zijn om 's avonds auto te rijden, willen we mensen in de gelegenheid brengen om de DNEye-meting te komen doen. De DNEye-scanner staat al een tijdje bij ons in de zaak maar op 1 en 2 november geven we door middel van een opvallende caravan voor de deur (met dezelfde apparatuur aan boord) op een leuke manier extra aandacht aan nachtzichtproblemen. Leuk detail is dat wij slechts één van de zeventig opticiens in de héle Benelux zijn die deze kostbare DNEye-scanner in huis heeft. Je zult er niet gauw een tweede van vinden in de nabije omgeving van Putten."

DNEYE Niels Vijge, de andere eigenaar van Veluwe Optiek: ,, Het bijzondere aan deze meting is dat de DNEye-scanner uiterst nauwkeurig 'foutjes' uit ogen kan aflezen, en in het bijzonder ingezet wordt bij mensen met klachten bij nachtzicht. Tijdens de meting wordt het oog met een onschadelijke lichtstraal op 1500 hypernauwkeurige punten gescand en bootst het apparaat verschillende lichtomstandigheden na. Daar komt een soort "vingerafdruk" uit, maar dan van het oog. Hierdoor kunnen we het brillenglas zó maken dat dag- maar vooral nachtzicht optimaal gecorrigeerd wordt. De mensen die al gebruikmaken van de DNEye-techniek zijn erg enthousiast."

EVENT Medewerker Joyce: ,,Iedereen is tijdens de DNEye-event dagen tussen half tien en half zes welkom om de DNEye-scanner te komen bekijken. Voor het doen van de oogmeting is het nodig om van te voren een afspraak te maken, dat kan door te mailen, bellen of langs te komen in onze winkel. Zit de caravan deze dagen vol, geen paniek wij hebben dit apparaat zelf ook en kunnen de meting later alsnog doen. De meting duurt ongeveer een kwartier en geeft direct de uitslag. Als uit de meting blijkt dat de DNEye-techniek zin heeft voor iemand, dan maken wij een vervolgafspraak. Leuk voordeel is dat als mensen deze dagen de meting hebben gedaan en de glazen aanschaffen, zij profiteren van 100 euro korting op de glazen met deze techniek."

a [Veluwe Optiek, Dorpsstraat 49, Putten; (0341) 767 004; www.veluweoptiek.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie