Wil in de opslagruimte voor medische hulpmiddelen van Medipoint
Wil in de opslagruimte voor medische hulpmiddelen van Medipoint Joyce Kruizenga-Elskamp

Wil Grift doet vrijwilligerswerk voor Welzijn Putten: inwoners van hulpmiddelen voorzien

1 maart 2023 om 19:00 Mensen

PUTTEN Iedereen doet iets bijzonders. De één heeft een speciale of grote verzameling, de ander een leuke hobby en weer een ander kan met vrijwilligerswerk iets voor een ander betekenen. Ook zijn er mensen die een bijzondere sport beoefenen. Dit keer vertelt Wil Grift over haar vrijwilligerswerk voor Welzijn Putten.

Mocht je een hulpmiddel van Medipoint nodig hebben, dan kun je je ’s ochtends gewoon melden aan de balie bij Stroud. Vandaag wordt deze bemand door vrijwilligster Wil Grift, samen met vaste medewerker Annie Nieuwenhuis. 

Wil Grift is geboren en getogen in Putten en heeft daar bijna haar leven gewoond. Wil: „Op zeven jaar na, toen woonde ik in Nijkerk. Maar die hele stad vond ik maar niks. Nu woon ik gelukkig alweer jaren in Putten. Hier heb je gewoon alles: bos, heide, strand. Nee, je krijgt mij hier met geen tien paarden meer weg!”. 

Wil: „Ik heb jarenlang gewerkt als filiaalmanager van een drogisterijketen, waarvan zeventien jaar in Putten. Toen mijn pensioen naderde, begon ik na te denken over wat ik hierna wilde gaan doen. Ik ben namelijk een bezige bij en vind het leuk om met verschillende dingen bezig te zijn. Zo volg ik al enkele jaren via Welzijn Putten schilderles van Rudina Hammoudeh. Dus daar had ik al contacten. Na mijn pensioen begon ik eerst in Stroud als koffiedame/gastvrouw voor verschillende groepen van Welzijn. Erg leuk, maar ik wilde graag iets meer reuring. En nu ben ik al bijna drie jaar baliemedewerker”. 

Naast alle werkzaamheden beheren de baliemedewerkers ook de uitgifte van hulpmiddelen van Medipoint. Wil: „Bijna elke dag hebben we wel een uitleen van één of meerdere materialen. Naast bekende producten, zoals onder andere rolstoelen, bedtafels, po-stoelen, looprekken, toilet-verhogers, rugsteunen, bedklossen en douche-krukjes, hebben wij ook minder bekende producten, zoals glijlakens, dekenbogen, windringen, ondersteken en okselkrukken.’’

,,Bij de uitleen geven we, als dat nodig is, vaak ook even wat uitleg. Denk bijvoorbeeld aan het kunnen inklappen van een rolstoel met voetsteunen, zodat hij in een auto past of het instellen van de hoogte van de krukken.”

„Het leuke aan deze uitleen is toch wel, dat de mensen vaak zo blij en dankbaar zijn. Zij hebben een probleem en wij bieden daarvoor een oplossing. De uitleen van materialen is deels gratis. Je moet dan wel lid zijn van Espria, het vroegere Icare. Of je iets gratis kunt gebruiken verschilt per artikel en elk jaar zijn hier weer nieuwe regels voor. Daarom hebben we soms een meeting met het hele team om nieuwe dingen te bespreken of om nog meer de puntjes op de i te zetten”. 

„Ons team bestaat uit zes vrijwilligers die de balie bemannen. Annie Nieuwenhuis is onze coördinator: zij weet gewoon ontzettend veel, dus dat is fijn.” Op dat moment meldt een man zich bij de balie om een rollator terug te brengen ‘maar hij was wel geleend in Harderwijk; is dat een probleem?’. Gelukkig voor hem is dat geen enkel probleem.

Medipoint is elke werkdag geopend van 09.00 tot 11.00 uur.

Joyce Kruizenga-Elskamp

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie