Afbeelding
Gemeente Putten
INGEZONDEN

‘Laten we samen de wooncrisis oplossen’

8 juni 2021 om 09:14 Nieuwbouw

PUTTEN Vol blijdschap las ik een paar weken geleden dat gemeente Putten nieuwe huizen wil gaan bouwen om de wachttijd van gemiddeld 17 jaar op sociale huurwoningen terug te dringen. Mijn stemming sloeg echter 180 graden om toen bleek dat omwonenden dit fantastische plan proberen tegen te houden.

Zoals benoemd is de woningnood in Putten hoog. Zeventien jaar moet je wachten totdat je een sociale huurwoning kunt krijgen. Dit is onacceptabel! Het is vanzelfsprekend dat dit probleem alleen opgelost kan worden door woningen te bouwen, vandaar dan ook dat de motie ‘flexwonen, geen woorden maar daden’ is aangenomen. De sociale huurwoningen zullen gebouwd worden voor een ieder die geen kans maakt op de woningmarkt, denk hierbij aan starters of mensen die door een scheiding gaan. Deze groep mensen heeft geen zeventien jaar de tijd om op een huis te wachten. Deze mensen zullen door vrienden en familie opgevangen moeten worden of zullen in de ergste gevallen op straat eindigen. Dit kunnen wij als Puttenaren toch niet laten gebeuren!

Natuurlijk snap ik ook dat het niet leuk is als een groen stuk land in je omgeving volgebouwd gaat worden met huizen. Toch is dat geen reden om flexwoningen tegen te houden. Kijkend naar alle foto’s en plannen die de gemeente gemaakt heeft voor de woningen, is duidelijk te zien dat er niet zomaar ‘lelijke woonunits’ geplaatst worden. Zo zijn er bij de ‘achter de kerk’-locatie plannen om auto’s uit het zicht te parkeren, wordt veel groen toegepast en wil men de bomenrij langs de Bijsterenseweg doorzetten.

Verder wil ik u er ook op attenderen dat de gekozen plekken op de rand van de nieuwbouwwijk liggen. Dat is toch de meest geschikte plek? De woonwijk wordt verder uitgebreid en er hoeft niet een hele nieuwe woonwijk gestart te worden.

En ja, groen weg halen uit Putten klinkt als een schande, maar lag heel Bijsteren vroeger niet vol met weiland?

Andere mogelijke locaties voor woningbouw zijn natuurlijk altijd welkom. Maar tot die tijd kan de gemeente niet stilzitten. Er moeten stappen gezet worden en woningen moeten gebouwd worden. Elke aangedragen locatie zal weerstand oproepen bij omwonenden. Mensen zijn gehecht aan hun woonplek en niemand zit te wachten op bouwverkeer. Maar moeten we dit niet voor lief nemen, zodat de wooncrisis opgelost wordt? Moeten we niet samen op zoek naar oplossingen voor dit probleem, in plaats van nieuwe problemen creëren?

Gelooft u ook dat we samen deze wooncrisis op kunnen lossen? Teken dan de petitie!

Tessa Elbertsen, Insta: @WijWillenWonenPutten

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie