Op de huidige plek van de Boni aan de Dorpsstraat-Achterstraat in Putten komen woningen.
Op de huidige plek van de Boni aan de Dorpsstraat-Achterstraat in Putten komen woningen. www.pixabay.com/anncapictures

Woningen op plek Boni aan de Dorpsstraat-Achterstraat Putten na verhuizing en sloop pand

1 mei 2023 om 13:41 Nieuwbouw

PUTTEN In 2018 werd door de gemeente Putten met Planontwikkeling Van de Kolk Garderen een intentieovereenkomst gesloten over de herontwikkeling van de locaties Gervenhof en Boni in Putten. Bezwaren tegen het ontwerpbestemmingsplan maakten dat extra onderzoeken moesten worden uitgevoerd. Dat leidde tot de nodige vertraging van het project. Het definitieve bestemmingsplan is nu echter goedgekeurd door het college van burgemeester en wethouders.

Op de huidige plek van de Boni aan de Dorpsstraat-Achterstraat komen negen woningen die levensloopbestendig zijn. Het pand van de Boni op deze locatie wordt gesloopt. Het aangrenzende pand aan de Dorpsstraat wordt een woonlocatie. Aan de Gervenhof komen in het gebouw van de voormalige meubelzaak Kok de nieuwe Boni en retail. In het laatste geval kan het gaan om winkels maar ook daghoreca. Dit gebouw wordt deels gesloopt.

ACHTENTWINTIG NIEUWE APPARTEMENTEN

De achtentwintig nieuwe appartementen worden deels op de locatie van het bestaande magazijn en deels boven de nieuwe Boni gebouwd. Het gaat respectievelijk om twaalf en zestien woningen. De verhuizing in 2020 van de kringloopwinkel Overnodig naar de Achterstraat maakt ook onderdeel uit van de plannen. Tevens worden een groot aantal extra parkeerplaatsen gerealiseerd.

Door het college wordt aangegeven dat de beide locaties een kwalitatieve en kwantitatieve impuls krijgen. Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen werd duidelijk dat de plankaart niet correct was. In het nu vastgestelde bestemmingsplan is dat recht gezet.


AANTAL PARKEERPLAATSEN OP ORDE

Het aantal parkeerplaatsen is wel een belangrijk onderwerp gebleken bij de planvorming. In eerste instantie waren er te weinig parkeerplaatsen opgenomen in het plan. Dat werd ook door ingeschakelde partijen bevestigd. Naar aanleiding hiervan heeft Van de Kolk aangegeven zestien parkeerplaatsen beschikbaar te hebben in de directe omgevingen. Door die toe te voegen aan het plan wordt nu voldaan aan het benodigde aantal parkeerplaatsen.

Door de initiatiefnemer moet 154.000 euro aan kosten worden vergoed aan de gemeente. Het gaat onder meer om 32.000 euro voor de herinrichting van de Achterstraat die deels voor zijn rekening komt. De gemeente betaalt een deel van de kosten zelf omdat de werkzaamheden aan deze weg ook ten goede komen van andere ondernemers. Eventuele claims van planschade komen hiernaast ook volledig voor rekening van het bedrijf uit Garderen.

PRIJSGRENS MIDDELDURE KOOP

Over het woningbouwprogramma voor de locatie Gervenhof is lang onderhandeld. In de onderhandelingen is al voor de totstandkoming van de woonvisie 2020-2025 overeenstemming bereikt. Hierdoor wordt het aanvaardbaar gevonden dat de te bouwen woningen niet geheel voldoen aan deze visie. Voor de middeldure koop is een iets lagere prijsgrens afgesproken, namelijk 299.000 euro in plaats van de 350.000 euro zoals opgenomen als streefgetal in het woningbouwprogramma.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie