Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Gemeente Putten ziet af van heffing reclamebelasting in 2022

14 maart 2022 om 09:23 Overig

PUTTEN De gemeenteraad van Putten heeft afgelopen donderdag ingestemd met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders om af te zien van het heffen van reclamebelasting in 2022. 

Met de opbrengsten van de reclame organiseren de Puttense ondernemers, door het jaar heen, tal van activiteiten en wordt het centrum van Putten gepromoot. Om dit ook dit jaar te kunnen doen, heeft de raad tevens ingestemd met het voorstel om, bij wijze van subsidie, een bedrag van ruim 78.000 euro uit trekken voor activiteiten in het centrum en de promotie van het centrum.

Verantwoordelijk wethouder Koekkoek is blij het raadsbesluit. ,,De sluitingen van de horeca en de winkels en de daarbij komende onzekerheid hebben hun sporen nagelaten. Met het niet innen van reclamebelasting én het beschikbaar stellen van een subsidie hopen wij de ondernemers een klein beetje tegemoet te komen.” Het college stelt tevens vast dat de steunmaatregelen van de Rijksoverheid lang niet altijd toereikend zijn geweest om de schade volledig te compenseren. ,,Een aanslag reclamebelasting is voor met name de kleinere ondernemers, naast alle andere vaste lasten, een flinke financiële belasting”, aldus Koekkoek. 

De wethouder vindt het organiseren van activiteiten in het centrum juist nu extra belangrijk. ,,Het is van groot economisch belang om het winkelend publiek terug te krijgen in het centrum. Door de tijdelijke winkelsluitingen heeft het internetbestellen een grote vlucht genomen. Met het organiseren van aantrekkelijke activiteiten en acties hopen de ondernemers dat de bezoekers weer terugkomen in het winkelcentrum”, zo geeft wethouder Koekkoek aan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie