Met veel plezier doet Janny het wekelijkse radioprogramma.
Met veel plezier doet Janny het wekelijkse radioprogramma. Joyce Kruizenga-Elskamp
Dit doe ik…

Vrijwilliger bij Veluwe FM; ‘Luisteraars over de hele wereld’

Overig

PUTTEN Iedereen doet iets bijzonders. De een heeft een speciale of grote verzameling, de ander een leuke hobby en weer een ander kan met vrijwilligerswerk iets voor een ander betekenen. Ook zijn er mensen die een bijzondere sport beoefenen. Dit keer vertelt Janny Vermeulen over haar radioprogramma op Veluwe FM.

Aan de rechterkant bij Stroud is een trap naar beneden die leidt naar de geluidsstudio van Veluwe FM. Al bijna vijftien jaar verzorgt Janny Vermeulen hier, als een van de vijf vaste presentatoren, het radioprogramma Putten uit de Bron. Janny: ,,Dat is een religieus muziekprogramma, dat elke zondag online te beluisteren is van 12.00 tot 14.00 uur. Met felicitaties die binnen zijn gekomen via de lokale kerken, maar ook verzoekjes via de telefoon, e-mail of de website. Wij hebben luisteraars door heel Nederland, maar ook over de hele wereld. Bijvoorbeeld uit Portugal, Canada en Denemarken. En wist je, dat wij per uitzending wel duizenden luisteraars hebben? Wij schijnen een goed beluisterd programma van Veluwe FM te zijn.”

POSITIEF ,,Mensen sturen mij soms hun hele levensverhaal op, maar ik ga niet elke knie-, en heupoperatie op de radio benoemen. Dan zeg ik erbij, dat ze veel in hun leven hebben meegemaakt. Ze mogen een verzoeknummer erbij zetten en anders kies ik er zelf een mooi lied bij. Ik ben trouwens wel van de positieve liederen. Vooral die over kracht, hoop en liefde, want ik ben zelf namelijk een positief persoon.”

MIDDEN IN HET LEVEN De altijd modieus geklede Janny is dan wel 83 jaar, maar staat nog steeds midden in het leven. Janny: ,,Sommige mensen verbazen zich erover wat ik nog allemaal doe. Sinds 2009 ben ik vrijwilliger bij Zorgboerderij Ruimzicht voor mensen met beginnende dementie. Zo fijn om te doen. We gaan wandelen, gezellig praten, spelletjes doen en soep koken. Ik kook trouwens een paar keer per week voor anderen. Elke maandag heb ik al jaren een bewoner van ’s Heerenloo over de vloer en net als mijn zoon eet hij dan ‘s avonds ook gezellig mee. Op donderdag komt mijn dochter eten, samen met mijn kleinkinderen Janneke en Paul en op vrijdag dus op Ruimzicht. Ook tennis ik nog elke week. Jarenlang competitie gedaan, maar nu ga ik tossen. En is er een hittegolf, dan tennis ik toch gewoon van 9.00 tot 10.00 uur. Verder fiets ik intensief. Ik zit op een fietsclub met dames die het veiliger vinden om in clubverband te fietsen, maar daar sta ik eigenlijk niet eens bij stil. Ik fiets in mijn eentje soms 100 kilometer en gewoon heel Nederland door. En meestal ontmoet ik onderweg heel veel leuke mensen.

HERSENGYMNASTIEK Toen ik 50 werd, bedacht ik dat ik misschien niet tot op hoge leeftijd zou kunnen blijven fietsen. Dus ging ik op zoek naar een andere hobby en dat werd bridgen. Elke week bridge ik met ongeveer 35 echtparen bij de Andreaskerk hier in Putten. Goede hersengymnastiek. Maar iets kunnen doen voor anderen doe ik het liefste. Dat is er met de paplepel ingegoten. Dat geeft mij ook de meeste voldoening en daar kan geen zak geld tegenop.

Joyce Kruizenga-Elskamp

advertentie
advertentie
Afbeelding
SDC Putten verliest van tiental HBOK 22 uur geleden
Afbeelding
Ziekenhuis St Jansdal zoekt nieuwe leden cliëntenraad 29 sep, 10:44
Afbeelding
Grondwaterstanden in Gelderland nog laag ondanks regen van afgelopen weken 29 sep, 08:00
Afbeelding
Grondlegger van Open Doors Anne van der Bijl overleden in zijn woonplaats Harderwijk 28 sep, 15:26
Afbeelding
Kinderboekenweek met thema Gi-ga-groen wordt leesfeest 27 sep, 16:11
Logo
Afbeelding
‘Putten op weg naar de kerst’ 27 sep, 15:14
Afbeelding
Voetganger op zebrapad geschept door auto 27 sep, 06:38