Mark Bakker tijdens de laatste wedstrijd van SDC Putten voor de winterstop, die met 1-2 gewonnen werd van Roda'46 in Leusden.
Mark Bakker tijdens de laatste wedstrijd van SDC Putten voor de winterstop, die met 1-2 gewonnen werd van Roda'46 in Leusden. Foto: Melis Geurts

SDC Putten wint van Roda’46

13 december 2022 om 11:23 Overig

Bakker na dit seizoen weg

PUTTEN Door een 1-2 uitoverwinning op Roda’46 sloot SDC Putten het kalenderjaar 2022 positief af. Het was een opsteker na de domper tegen Monnickendam en de ploeg profiteerde ook van puntverlies van concurrenten Montfoort en ZOB. Met een derde plaats in de 1e klasse A op vier punten van de koploper is na de winterstop alles nog mogelijk.

Marco Jansen 

Bakker zag tegen Roda’46 bij momenten weer het voetbal terug wat SDC Putten volgens hem zou moeten spelen. ,,Het grootste deel van de eerste helft hebben we goed gevoetbald en veel kansen bij elkaar gespeeld. Na een gelijkwaardig eerste kwartier trokken wij het initiatief naar ons toe.’’ Na 38 minuten viel de verdiende goal: Rob Buter passte in de diepte op Giovanni Hiwat en uit zijn voorzet kopte Jesse Schuin de 0-1 binnen. Net voor rust viel ook de 0-2. Een corner werd genomen en opnieuw ingedraaid door Giovanni Hiwat. De bal viel tussen de verdediging en de keeper bij de tweede paal binnen. Vijf minuten na rust legde arbiter Groenewegen de bal op de stip en werd Jordy van Selm bestraft. ,,Het was heel makkelijk gegeven en zeker geen penalty. Het had vast te maken met een twijfelachtige moment in de eerste helft.” Mano Bakkenes stuurde keeper Thodorie Velanas de verkeerde hoek in. ,,Zij kregen een overwicht en Thodorie redde een grote kans door de bal uit de bovenhoek te tikken. Zij gingen met vier spitsen spelen en namen initiatief. Maar we verdedigden goed, zodat er verder geen enorme kansen ontstonden.”

SDC Putten neemt met 22 uit 11 de derde plaats in kort achter BOL (11-23) en vier punten achter koploper Montfoort (11-26). ,,We staan op dit moment bij de eerste vier met de nummer één binnen bereik. De doelstelling om kampioen te worden is zeker haalbaar, maar het gaat niet vanzelf. Op basis van voetballend vermogen vind ik dat wij de beste ploeg kunnen en moeten zijn. Maar we zullen altijd strijd moeten leveren om dat extra voetbal boven te krijgen. Als tegenstanders zich terugtrekken, goed verdedigen en op de omschakeling spelen hebben we niet altijd een antwoord. Daar moeten we hard aan blijven werken.”

ZOMERS VERTREK Bakker maakte deze week bekend dat hij na dit seizoen vertrekt als hoofdtrainer van SDC Putten. Een besluit dat voor veel mensen als een verrassing kwam, want hij is bezig aan zijn tweede jaar. ,,De intentie is ook altijd uitgesproken om drie jaar samen aan het beleidsplan te werken en dit ondertussen jaarlijks goed te evalueren. Ik heb een goede, open werkrelatie met de spelers, staf en technische commissie. Ik geloof ook in het ontwikkelen van de spelers en de groep en heb vertrouwen dat de ingezette duurzame koers de juiste visie is. Ik twijfel alleen of de koers verder wordt doorgezet, omdat ik dat vertrouwen niet in alle geledingen volledig voel. Dat kan een verschil van inzicht zijn. Ik ben er van overtuigd dat iedereen het beste met de club voor heeft. Maar ik sta er dan niet achter om er zoveel passie en energie in te steken, dus heb ik deze keuze gemaakt. De reacties die ik heb gekregen geven mij veel positieve energie. De spelers en staf vinden het vooral jammer en hebben de overwinning aan mij opgedragen. Ik zal tot de zomer keihard blijven werken.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie