Afbeelding
Foto: Pixabay

Je auto verkopen? Dit zijn de mogelijkheden

20 februari 2024 om 08:44 Partnercontent

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je je auto wilt verkopen. Misschien heb je je oog laten vallen op een andere auto. Misschien wil je stoppen met autorijden of misschien wil je overstappen op elektrisch rijden. In alle gevallen wil je natuurlijk een zo goed mogelijke prijs voor je gebruikte auto krijgen. Wil je je auto verkopen dan kun je als leidraad de dagwaarde gebruiken. Die is online op te zoeken of informeer bij de dealer of importeur. De prijs die je uiteindelijk krijgt hangt natuurlijk af van de staat waarin de auto verkeert en ook hoeveel kilometers ermee is gereden en of de auto het reguliere onderhoud heeft gehad.

Je auto inruilen of zelf verkopen?

Als je van plan bent een nieuwe auto te kopen of een andere gebruikte auto dan kun je je auto meestal inruilen bij de dealer waar je je volgende auto koopt. Hij zal je vaak een wat hogere prijs bieden omdat je immers zaken met hem doet. Een ander voordeel is dat je er verder geen rompslomp van hebt. Wil je geen andere auto aanschaffen dan kun je je Mercedes, Volkswagen of Tesla verkopen via een verkoopplatform op het internet. Dat kan een algemeen platform zijn zoals Marktplaats, maar vaak maak je meer kans als je je auto aanbiedt op een website voor tweedehands auto’s.

Snel je auto verkopen

Onder bepaalde omstandigheden wil je zo snel mogelijk een gebruikte auto verkopen. Dit kan het geval zijn als je vanwege financiële redenen de auto niet meer kunt betalen. Ook als het gaat om de auto van een overledene wil je de verkoop zo snel mogelijk afhandelen zodat de erfenis kan worden afgewikkeld. Verkoop je auto bij Looping als je binnen 24 uur een bod wilt op de auto en als je de verkoop snel wilt afronden. De auto wordt, als je akkoord gaat met het bod, binnen enkele dagen opgehaald. Uiteraard wordt het kenteken gevrijwaard zodat je vanaf dat moment geen kosten meer hebt en niet meer verantwoordelijk bent voor het voertuig.

Een schadeauto verkopen

Een auto met schade of een auto die vanwege gebreken niet door de APK komt kun je laten repareren. Maar soms loont dat niet meer de moeite. Bij een oudere auto zijn de kosten voor reparatie vaak hoger dan de waarde van de auto. In zo’n geval kun je de auto met schade of gebreken aanbieden aan autoslopers. Zij kopen deze auto’s voor de onderdelen. De auto wordt daarbij ook kosteloos opgehaald. Ideaal als de auto niet meer kan rijden of niet meer de weg op mag. Je krijgt het overeengekomen bedrag direct op je rekening of cash uitbetaald. De prijs die je krijgt is gebaseerd op het merk en type en de grootte van de vraag naar de onderdelen van deze auto’s. Het ene merk is nu eenmaal populairder dan het andere.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie