Afbeelding
Michael Basten Fotografie

Tuinmeubilair voor kleine tuinen

14 maart 2024 om 09:19 Partnercontent

Of je nu midden in de stad woont en alleen een balkon hebt, of een kleine achtertuin, er is altijd een manier om een prachtige buitenruimte te creëren. Maar hoe kies je de juiste meubels voor een kleine tuin? Gelukkig hebben wij genoeg ideeën om je verder te helpen. Leun achterover, lees mee en geniet van het buitenleven op jouw perfect ingerichte plekje! 

Klaptafels en stoelen

Met klaptafels en stoelen, zoals de trendy bistrosets, creëer je de perfecte plek om te ontspannen en tot rust te komen. Wanneer je de meubels niet nodig hebt, klap je ze eenvoudig op en berg je ze op, zodat er meer ruimte is om te bewegen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie groene of beige set, die perfect past bij de kleuren van je tuin. 

Loungebank

Een loungebank van Tuinmeubelshop is perfect voor een kleine tuin of balkon. Je kunt deze bank op maat laten maken voor de ruimte die je hebt en je kunt kiezen voor een hoekbank of een rechte bank, afhankelijk van de grootte en vorm van jouw buitenruimte. Je kunt de bank ook voorzien van handige opbergruimte, waarbij je bijvoorbeeld kussens kunt opbergen als ze niet in gebruik zijn. 

Tuinbankje

Als je groen in je tuin hebt, kies dan voor een tuinbankje waar je kunt zitten en genieten van de natuur. Een bankje is een goedkopere optie vergeleken met een loungebank, maar nog steeds comfortabel om op te zitten. 

Tuinstoelen met hoge rugleuningen

Als je echt wilt dat jouw tuin eruit springt, dan moet je gaan voor stoelen met hoge rugleuningen. Dit is niet alleen stijlvol, maar het heeft ook een praktische functie. Doordat de hoge rugleuning niet het uitzicht blokkeert, lijkt het alsof de tuin groter is. Win-win!

Vouwbare ligstoelen

Een ligstoel is perfect om heerlijk in de zon te liggen, te lezen of lekker te luieren. Maar in een kleine tuin kan het lastig zijn om deze grote meubelstukken op te bergen. Daarom zijn vouwbare ligstoelen ideaal: ze nemen weinig ruimte in, zijn gemakkelijk op te bergen en zijn comfortabel.

Wát een verademing is het om lekker buiten te kunnen zitten na een lange dag werken. Doe vooral niet concessies aan je huidige tuinmeubilair vanwege je kleine buitenruimte. Er zijn namelijk zo veel opties om uit te kiezen. Laat je kleine buitenruimte je niet tegenhouden om maximaal te genieten van de lente en zomer!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie