Afbeelding
Foto: Shutterstock

Zelf een meubel in elkaar lassen steeds populairder

22 maart 2022 om 07:44 Partnercontent

Doordat Nederlanders meer tijd over hebben, voornamelijk als gevolg van het thuiswerken, zoekt men naar nieuwe hobby’s. Een populair voorbeeld van zo’n nieuwe hobby is het produceren van je eigen meubels. Denk bijvoorbeeld aan een salontafel of een bank voor buiten. Men koopt online een aantal stalen buizen, laselektroden en wat houten platen om aan de slag te kunnen gaan. De buizen en laselektroden worden hierbij gebruikt voor het frame van het geheel, waarna dit wordt afgewerkt met de houten platen. Voor de bank buiten is het vervolgens enkel nog zaak om deze leuk aan te kleden met een stoffen bekleding of bijvoorbeeld een aantal kussens. Ook deze zou je relatief makkelijk zelf kunnen maken!

Online veel instructievideo’s te vinden voor klussen in huis 

Je hoeft geen opleiding te hebben gevolgd om aan de slag te kunnen gaan met je eerste meubel. Tegenwoordig zijn er online een groot aantal informatieve video’s te vinden, waarin wordt uitgelegd hoe de verschillende klussen moeten worden uitgevoerd. Lassen is iets wat veel mensen niet eerder hebben gedaan. Na het volgen van zo’n video, kun jij dit ook! Online vind je verschillende webwinkels die de laselektroden aanbieden. Probeer je vooraf te verdiepen in de verschillende soorten laselektroden die worden aangeboden. Daarbij kun je voor een elektrisch lasapparaat kiezen, welke niet veel meer hoeft te kosten dan 100 euro. In plaats van zelf nieuw gereedschap kopen, kun je ook voor het huren van een lasapparaat kiezen. Er zijn verschillende partijen die je deze mogelijkheid aanbieden.

Tekort aan bouwmaterialen zorgt voor wachttijden bij bouwbedrijven 

Niet alleen is men op zoek naar een nieuwe hobby. Ook leidt het zelf uitvoeren van klussen ertoe, dat veel tijd en geld bespaard kan worden. Zelf klussen uitvoeren is vaak goedkoper, doordat de manuren niet betaald hoeven te worden. Materialen zijn doorgaans niet veel goedkoper. Bouwbedrijven kampen momenteel met grote tekorten aan deze materialen, zoals hout en metaal. Het maakt dat zij vaak niet direct aan de uitvoering van een klus kunnen beginnen, of eerst andere klussen af moeten ronden. Door zelf aan de slag te gaan bespaar je tijd. De verwachting is dat de tekorten niet op een korte termijn worden opgelost.

Problemen met levering houten deuren en keukenkastjes

Overigens kun je hier als particulier zelf ook mee te maken krijgen. Onder meer de wachttijden op houten deuren en bijvoorbeeld keukenkastjes van hout nam de laatste maanden fors toe. Iets om rekening mee te houden, wanneer je een tussenwand wilt gaan plaatsen of bijvoorbeeld de keuken in huis renoveert. Het is zaak om dergelijke elementen tijdig te bestellen. Met kleinere klussen kun je al wel starten! Bouwmaterialen als de laselektroden zijn bij verschillende webwinkels op voorraad. Welke klussen heb jij voor de komende periode op de planning staan?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie