Afbeelding
Foto: Shutterstock

Last minute naar Waddeneilanden bij mooi weer

27 mei 2022 om 07:02 Partnercontent

Nu de temperatuur buiten stijgt, zoeken veel Nederlanders naar kansen om er even tussenuit te gaan. Denk aan een last minute Texel, een vakantie naar Ameland of een bezoek aan Schiermonnikoog. Een vakantie op de Nederlandse Waddeneilanden geeft je het gevoel echt even weg te zijn, mede door de boottocht die je hierbij maakt. Daarbij hoeft een last minute vakantie naar een van deze eilanden helemaal niet duur te zijn. Groot voordeel: je hoeft er nauwelijks voor te reizen! Veel mensen vinden het strand van Texel of Ameland prettiger dan de stranden van Noord- en Zuid-Holland of bijvoorbeeld Zeeland. Heb jij al eens een last minute naar de Nederlandse Waddeneilanden overwogen?

Verschillende andere mogelijkheden bij een last minute vakantie 

Een last minute vakantie naar de Nederlandse Waddeneilanden is een van de mogelijkheden die je hebt, wanneer je op zoek bent naar ontspanning. Op internet vind je veel inspiratie voor andere soorten last minute vakanties. Kijk bijvoorbeeld eens naar Woty reisinformatie en tips. Een ideaal platform voor mensen die even geen inspiratie hebben voor hun eerstvolgende vakantie. Kijk bijvoorbeeld ook naar vakanties rond de Friese meren, bij het Groningse Lauwersoog of tussen de Limburgse heuvels. Het is er fijn vertoeven, zeker bij mooi weer. Je kunt hier prachtig wandelen en fietsen, in combinatie met het bezoeken van een aantal knusse plaatsen. In Limburg zijn dat onder meer Valkenburg, Schin op Geul en uiteraard Maastricht.

Veel Nederlanders blijven ook dit jaar dichtbij huis 

Net als de afgelopen twee jaar, blijven veel Nederlanders ook dit jaar dichtbij huis. Uit recent onderzoek blijkt dat zo’n 29 procent in Nederland verblijft de komende zomermaanden. Het voordeel hiervan is dat je nooit lang hoeft te reizen, dat je vaak goedkoper uit bent en dat je kinderen sneller nieuwe vriendjes en vriendinnen maken. Overigens ligt het aantal gezinnen wat dit jaar in eigen land blijft lager dan een jaar eerder. Toen koos zo’n 39 procent van de Nederlandse huishoudens voor een dergelijke vakantie.

Veel Nederlanders hebben vakantiebestemming al bepaald 

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat veel Nederlanders hun vakantiebestemming voor dit jaar al bepaald hebben. Zo’n 80 procent wist het de afgelopen maand al. Dat percentage lag een jaar geleden lager: op 70 procent. Het verschil tussen vorig- en dit jaar doet vermoeden, dat veel gezinnen toe zijn aan een vakantie buiten de achtertuin.

Meer budget voor een weekendje weg

Doordat veel gezinnen de afgelopen twee jaar maar kort of helemaal niet op vakantie gingen, hebben zij nu meer te besteden. Het vakantiegeld van de werkgever werd op de spaarrekening gezet. Het biedt de mogelijkheid wat vaker spontaan een last minute weekendje weg te boeken. Wanneer ging jij voor het laatst op vakantie?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie