Afbeelding
Foto Pixabay

Elektrische fiets steeds populairder | Tips voor het kopen van elektrische fietsen

12 december 2022 om 12:18 Partnercontent

Elektrische fietsen zijn razend populair in Nederland, zowel onder jong en oud. Of het nu gaat om een wekelijkse fietstocht met vrienden of een praktische fiets om naar werk of school te gaan. Een elektrische fiets kan de rit een stuk aangenamer maken.

Met een elektrische fiets kun je gemakkelijk je vrienden bijhouden tijdens een lange zomerritten door het platteland zonder vermoeid te raken. Je kunt je elektrische fiets ook gebruiken om thuis te komen na een lange dag op het werk of op school, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over harde wind of zere benen.

Ebikes zijn ook geweldig voor mensen die ver van hun werk of school wonen en geen tijd hebben om elke dag het openbaar vervoer te nemen. Met een ebike kun je gemakkelijk overal naartoe zonder je zorgen te maken dat je te laat komt door files of aan het eind van de dag niet genoeg energie meer hebt.

Een goede ebike is de basis, maar daarnaast is het goed om te checken of de ebike batterij nog optimaal is. Zodat je met ondersteuning een lange rit kunt fietsen.

Ebike accu kiezen

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe accu voor uw elektrische fiets, is het een goed idee om de volgende zaken te controleren:

  • De capaciteit van de accu. Het is belangrijk om te weten hoeveel vermogen uw fiets nodig heeft en ervoor te zorgen dat de accu voldoende capaciteit heeft om dat vermogen te leveren. 
  • Het gewicht van de accu. Zo kunt u bepalen of hij te zwaar of te licht is voor uw specifieke fiets. 
  • Het voltage van de batterij. Verschillende motoren vereisen verschillende voltages, dus zorg ervoor dat de jouwe overeenkomt met wat je nodig hebt. 
  • Het type accu. Niet alle accu’s passen op iedere fiets. Zo heb je voor een Sparta fiets een Sparta accu nodig

Voor een ebike accu kun je bij verschillende dealers te recht. Zij kunnen de juiste accu aanbieden. Mocht je jouw ebike accu willen vervangen dan kun je ook terecht bij een onlin fietsaccuwinkel.

Een ebike in plaats van een gewone fiets?

Je denkt erover om een ebike aan te schaffen, maar je vraagt je misschien af: waarom zou ik een ebike willen in plaats van een gewone fiets?

Hier zijn enkele goede redenen om een upgrade te overwegen:

1. E-bikes zijn krachtiger dan gewone fietsen. Dit betekent dat ze gemakkelijker heuvels kunnen beklimmen en sneller gaan.

2. E-bikes zijn vaak comfortabeler dan gewone fietsen. Vooral als ze gedempte zadels en ingebouwde vering hebben!

3. Ze zijn snel en makkelijker te onderhouden dan een brommer of scooter.

Met een elektrische fiets geniet je van de voordelen van een fiets met een extra ondersteuning om sneller te gaan of om te fietsen zonder veel weerstand.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie