Afbeelding
Foto door Biju Abraham via Pexels

Deze mooie kamerplanten scoor je nu bij het tuincentrum

29 december 2022 om 07:38 Partnercontent

De kerstboom mag weer in de doos en richting zolder getild worden. Dat betekent waarschijnlijk dat je weer wat kunt schuiven met de indeling in de kamer en dat je wat groen tekortkomt. Zeker als je een echte kerstboom in huis had zal je direct merken dat je wat groene energie mist. Je kunt deze leegte direct opvullen met wat mooie planten uit het tuincentrum, dus ga alvast op zoek naar wat mooie exemplaren. Zo begin je het nieuwe jaar direct goed en lekker groen!

Kentiapalm

Ben je op zoek naar een verfijnde kamerplant met ontzettend veel klasse? Dan is de kentiapalm een goede match voor jou. Deze kun je van vrij grote formaten vinden, waardoor dit een fantastische plant is om je kerstboom te vervangen. De bladeren lijken net veren en zijn frisgroen. Wanneer je deze een plekje gegeven hebt is het verstandig deze niet meer te verplaatsen, want daar is hij niet echt van gediend.

Strelitzia

Net als de kentiapalm heeft de strelitzia ook een flink formaat. Deze plant wordt ook wel paradijsvogelplant genoemd vanwege de kleurrijke bloemen. Deze heeft grotere bladeren die mooi uitwaaieren in een grote cirkel. De strelitzia komt uit een tropisch natuurgebied en houdt er dus ook wel van als je hem in het zonnetje zet. Probeer hem af en toe te besproeien met wat water en houdt hem niet op een plek met veel tocht. Zo geniet je ultiem van de groene kleur en de levendigheid.

Monstera

De monstera is een enorm populaire plant en dat is niet voor niets. Deze wordt ook wel gatenplant genoemd, omdat deze grote gaten heeft in het blad. Vooral voor mensen zonder groene vingers is deze goed geschikt, want er is weinig specifieke verzorging nodig. De monstera vraagt enkel om wat water af en toe en verder kun je hem in een lichte omgeving neerzetten uit het directe zonlicht.

Vioolbladplant

Ben je op zoek naar een kamerplant in de vorm van een gezellig boompje? Dan zit je met de vioolbladplant helemaal goed! Dit is een luchtzuiverende kamerplant die speelse bladeren heeft in de vorm van hartjes. De bladeren zijn groen en vooral geconcentreerd aan de bovenkant, waardoor het echt een speels boompje is. Wanneer je deze in jouw huis zet zal hij eerst moeten wennen aan de omgeving. Hij laat wat bladeren los, maar maak je geen zorgen! Binnen een paar weken is hij weer helemaal in orde en geacclimatiseerd! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie