Afbeelding
Foto door photos_by_ginny via Pexels

Is jouw tuin winterklaar?

15 december 2022 om 07:27 Partnercontent

De winter is in aantocht en dat betekent dat het tijd is om je tuin winterklaar te maken. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je tuin de koude maanden door kan komen zonder schade op te lopen. In dit artikel geven we je een aantal tips hoe je jouw tuin winterklaar kunt maken.

1.  Haal alle vaste planten uit de grond

Als je vaste planten in de grond laat staan, dan loop je het risico dat ze beschadigen door de vorst. Haal daarom alle vaste planten uit de grond en verplant ze naar een pot of hang ze op in een grotere pot. Zorg ervoor dat deze pot groot genoeg is, want vaste planten gaan in de winter vaak wat verzwakken en kunnen dan extra ruimte nodig hebben.

2.  Bescherm je sierbestrating met waalformaat

Sierbestrating kan in de winter beschadigen door vorst en sneeuw. Je kunt dit voorkomen door waalformaat over je sierbestrating te leggen. Waalformaat is een soort folie die ervoor zorgt dat er geen water bij je sierbestrating kan komen en het dus ook niet bevriest. Het is verkrijgbaar in verschillende maten, dus kies altijd een maat die past bij de afmetingen van je sierbestrating.

3.  Maak je tuinslang los en leeg hem

Is je tuinslang nog aan het tapwater aangesloten? Maak hem dan los voordat het gaat vriezen. Als het water in de slang bevriest, dan kan de slang barsten en dan moet je een nieuwe aanschaffen. Dat is natuurlijk zonde. Als je tuinslang al los is, maak hem dan leeg voordat het gaat vriezen. Berg de slang daarna droog opgerold op of hang hem op, zodat hij niet beschadigd raakt door het vriesproces.

4.  Verzamel alle losse spullen in je tuin

In de winter kan er veel wind staan en daardoor kunnen losse spullen in je tuin rondvliegen en beschadigen. Zorg ervoor dat alle losse spullen, zoals bloempotten, tuingereedschap, parasols etc., worden opgeruimd voordat de winter begint.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie