V.l.n.r.: wethouder E.T. (Ewoud) 't Jong, wethouder J. (Jim) van den Hoorn, gemeentesecretaris F.E. (Ferdinand) Contant, burgemeester H.A. Lambooij, wethouder B. (Bertus) Cornelissen, wethouder P.A. (Sander) van Nieuwenhuizen
V.l.n.r.: wethouder E.T. (Ewoud) 't Jong, wethouder J. (Jim) van den Hoorn, gemeentesecretaris F.E. (Ferdinand) Contant, burgemeester H.A. Lambooij, wethouder B. (Bertus) Cornelissen, wethouder P.A. (Sander) van Nieuwenhuizen Fokko Everts

Gemeente Putten weigert bewoners met vier auto’s voor de deur vergunning voor uitrit te verlenen

23 mei 2023 om 08:35 Politiek

PUTTEN Door de gemeente Putten wordt geen vergunning verleend voor het maken van een uitrit naar de voortuin van een perceel aan de Vervoornstraat. Het college van burgemeester en wethouders is van mening dat dit ten koste gaat van de verkeersveiligheid.

Het gezin had de vergunning aangevraagd, omdat men in het bezit is van vier auto’s. Met de uitrit zouden drie van de vier auto’s in de voortuin kunnen worden geplaatst. De parkeerplaats voor de woning wilde de aanvrager graag voor eigen gebruik benutten. Het college stelt dat dit niet mogelijk is, omdat het niet is toegestaan te parkeren voor een uitrit, ook al is men daar zelf de gebruiker van.

STOEP

De voortuin van de woning is vijf meter breed, waardoor wordt gevreesd dat een deel van de stoep gebruikt zal worden. Daarmee wordt de stoep automatisch minder toegankelijk. De medewerking wordt ook geweigerd, omdat het om een tussenwoning gaat en een uitrit alleen bij hoekwoningen is toegestaan. Indien er wel een vergunning verleend zou worden, zou dit een precedent kunnen scheppen en ten koste gaat van de totale parkeercapaciteit. Dat wil het college zien te voorkomen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie