Jan van Asselt (links) neemt met een klant het ontwerp door.
Jan van Asselt (links) neemt met een klant het ontwerp door. Rinus van Denderen

‘Wij doen letterlijk écht alles’: De kracht van een totaalinstallateur

16 april 2024 om 16:58 Wonen

PUTTEN Met circa 25 man personeel in dienst is Bos Installatietechniek een serieuze speler in de regio. Het is bijna niet meer voor te stellen dat het ooit begon met één man die op de fiets naar zijn klanten ging, met de kabels om zijn schouders.

Het was Gerrit Bos die dit bedrijf in 1950 vanuit huis begon. Het was de tijd waarin de petroleumlampen vervangen werden door elektra. In 1992 nam zoon Evert het stokje van zijn vader over en in 2000 volgde de verhuizing naar het huidige pand aan de Hoge Eng-West 1 in Putten. In 2020 is medewerker Jan van Asselt toegetreden tot de directie van Bos Installatietechniek en is vanaf dat moment mede-eigenaar.
,,We lopen dus al een hele tijd mee in deze branche – nu 74 jaar – en hebben in die tijd veel kennis opgebouwd”, vertelt Evert Bos. ,,We delen deze kennis graag met onze klanten.”

TOTAALINSTALLATEUR

,,De kracht van dit familiebedrijf is dat we een totaalinstallateur zijn voor zowel particulieren, aannemers als bedrijven”, vertelt Jan van Asselt. ,,We doen letterlijk écht alles op het gebied van installatiewerk: riolering, water, verwarming, ventilatie, elektra, sanitair en dak- en zinkwerk voor zowel nieuwbouw als renovaties van woningen en bedrijfspanden. We zijn er dus voor iedereen: of het nou gaat om een lekkende kraan, onderhoud of om compleet installatiewerk. Voor al deze disciplines hebben we vakkundige en goedgeschoolde medewerkers in dienst en we zijn ook altijd op zoek naar vakkundig en gemotiveerd personeel.”

ALLES IN EIGEN BEHEER

,,Van ontwerp tot uitvoering doen we alles in eigen beheer”, vervolgt Van Asselt. ,,Dat begint met het maken van berekeningen en het uitwerken van installatietekeningen, zodat we tijdens de uitvoering niet voor verrassingen komen te staan. We gaan voor kwaliteit en werken om die reden vaak samen in een vast team met een bouwkundige aannemer. Daarin vervullen we een adviserende rol. Belangrijke ontwikkelingen en trends nemen we mee in ons advies en in het installatieontwerp. Samen gaan we voor het beste eindresultaat en voor ieder budget. Na afloop vinden we dat iedere installatie moet staan als een huis.”

Bos: ,,Ook merken we dat er veel meer vraag is gekomen naar duurzame oplossingen, zoals warmtepompen, zonnepanelen, laadpalen, energieopslag en ledverlichting. We zijn inmiddels expert op het gebied van duurzaamheid en adviseren onze klanten graag hoe men zo energiezuinig mogelijk kan wonen en werken.”

ONDERHOUD

Natuurlijk hoort het onderhoud van installaties ook tot het totaalpakket van Bos Installatietechniek. Klanten kunnen hiervoor een serviceabonnement afsluiten en voor spoedgevallen rekenen op de 24-uursservice van het bedrijf. Goed om te weten is dat Bos Installatietechniek CO-gecertificeerd is voor het keuren van gasketels. Wilt u meer weten over het totaalpakket dat deze installateur biedt? Kijk dan op de website of loop de showroom eens binnen in Putten.

Dit artikel wordt u aangeboden door Bos Installatietechniek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie