Van links naar rechts Henk-René Timmer, Marius Vierwind, Gerben Vierwind en Marieta Peek.
Van links naar rechts Henk-René Timmer, Marius Vierwind, Gerben Vierwind en Marieta Peek. WSP

Woningstichting sluit overeenkomst met lokale partijen voor bouw 43 sociale huurwoningen

4 juni 2020 om 09:23 Wonen

PUTTEN Woningstichting Putten (WSP), Bouwbedrijf J. Timmer en Aannemersbedrijf M. Vierwind hebben eind mei  overeenstemming bereikt over de bouw van 43 sociale huurwoningen in fase 3 van de nieuwbouwwijk Rimpeler in Putten. Op gepaste afstand is de overeenkomst getekend.

,,We zijn er trots op dat het rond is en binnenkort starten we met de bouw", vertellen de broers Gerben en Marius Vierwind. Vierwind neemt een deel van de bouw op zich en J. Timmer het andere deel. De bouwputten van de vijf verschillende bouwblokken zijn in de wijk al zichtbaar en ook Bouwbedrijf J. Timmer staat in de startblokken. ,,We vinden het fijn om als lokale partijen de samenwerking uit fase 1 en 2 met onze eigen woningstichting voort te zetten", voegt Henk-René Timmer daaraan toe. Marieta Peek, directeur-bestuurder van WSP, sluit zich daar graag bij aan. Met de bouw kan WSP weer 43 huishoudens betaalbare woonruimte bieden.

De 43 sociale huurwoningen bestaan uit drie verschillende ontwerpen van twee architecten, voor verschillende doelgroepen. Zo worden er dertien levensloopbestendige woningen gebouwd, waarbij op termijn een badkamer en slaapkamer op de begane grond mogelijk is. Bij het ontwerpen van de zestien beneden-/bovenwoningen en veertien appartementen is er juist aan een- en tweepersoonshuishoudens gedacht. Het appartementengebouw wordt met z'n vier bouwlagen een eyecatcher in de wijk. De beneden-/bovenwoningen liggen daar vlak naast en krijgen per vier woningen een eigen portiek. Alle woningen worden zeer energiezuinig gebouwd en voorzien van zonnepanelen. De woningen zijn aardgasvrij en hebben een moderne warmtepompinstallatie.

Zonder coronaovermacht verwacht WSP de woningen medio mei 2021 te kunnen opleveren. Volgens die planning worden de woningen in januari 2021 te huur aangeboden op www.hurennoordveluwe.nl. De criteria worden vermeld in de advertenties.

Er komen zestien beneden- bovenwoningen en een toren met veertien appartementen in Rimpeler.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie