(vlnr) Richard Tamminga, Niels Vijge en Joyce van Meerveld bij de nieuwe locatie van Veluwe Optiek.
(vlnr) Richard Tamminga, Niels Vijge en Joyce van Meerveld bij de nieuwe locatie van Veluwe Optiek. Marco Jansen
Advertorial

Veluwe Optiek durft te dromen

30 september 2020 om 07:00 Zakelijk

PUTTEN Veluwe Optiek verhuist volgens planning eind 2021 naar een nieuwe locatie aan de Dorpsstraat 43. Het idee voor een nieuw pand ontstond in coronatijd. ,,Er kwam een kans voorbij en we durven vooruit te kijken richting de toekomst. Ook dat is ondernemen’’, vertellen eigenaren Niels Vijge (34) en Richard Tamminga (47) uit Putten, die sinds maart 2013 Veluwe Optiek runnen.


Marco Jansen

De opticiens zijn met hun zaak al ruim zeven jaar gevestigd aan de Dorpsstraat 49. Opticien en aankomend contactlensspecialist Joyce van Meerveld is drieënhalf jaar in dienst. ,,Kijkend naar de toekomst hebben we hier weinig mogelijkheden om verder te groeien. Voor een tweede meetruimte of uitbreiding van de collecties is deze locatie te krap’’, legt Niels uit.

In het nieuwe pand, dat momenteel in aanbouw is, krijgt Veluwe Optiek meer ruimte en dat betekent meer mogelijkheden. Richard: ,,We worden daar bijna een keer zo groot. Vooral door de breedte kunnen we onze collecties daar mooier presenteren. De huidige winkel is wat smaller en dieper. Ook kunnen we daar twee meetruimtes creëren.”

‘DE JONGENS’ De opticiens staan in Putten bekend als no-nonsense en toegankelijk. Ze worden in de volksmond ‘de jongens’ genoemd. ,,Het is ons-kent-ons en doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg. We staan bekend om onze manier van helpen en de aandacht voor de klant. We vinden het belangrijk om de tijd te nemen voor de klant. Onze werkwijze zal op de nieuwe locatie hetzelfde blijven’’, verzekeren ze.

INNOVATIEF Ook wil Veluwe Optiek bekend staan om de kwaliteit en unieke collecties; uiteenlopend van design tot minimalistisch tot statement. ,,We hebben onder andere de merken Lindberg, Ray-Ban, Porsche Design en JF rey.’’ Ook is er een uitgebreide collectie kinder- en tienerbrillen.

De opticiens maken gebruik van de nieuwste technieken. Niels: ,,We maken hier bijvoorbeeld een 3D-foto voor het aanmeten van glazen. Dat doen we niet meer met een stiftje of latje tegen de bril, maar op een geavanceerde manier.”

Ook heeft Veluwe Optiek een DNEye scanner. Richard: ,,We zijn met dat apparaat uniek in Putten en hiervan zijn er maar 80-90 in de Benelux. Deze scanner meet het oog op 1500 punten nauwkeurig. Daar komt een soort van ‘fingerprint’ uit, maar dan voor het oog. Deze kunnen we door een freestechniek exact maken in het brillenglas.”

Niels vergelijkt het met een 4K Oled TV. ,,Je bereikt hiermee een hoger contrast, en kunt een steeds scherper en helderder beeld creëren.”

Naast de hoogwaardige en allernieuwste brillen kan de klant bij Veluwe Optiek terecht voor een standaardbril naaste contactlenzen. Iedereen is welkom. ,,Bent u nieuwsgierig geworden; loop gerust binnen om het zelf te ervaren. De deur staat open.’’

Veluwe Optiek 
Dorpsstraat 49 Putten
Tel: 0341-767004
www.veluweoptiek.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie