Afbeelding
Jong Putten

Online ‘sportdag’ tijdens jaarlijkse Koningsspelen

23 april 2020 om 13:00 Corona

PUTTEN De Koningsspelen zijn sinds het aantreden van Koning Willem-Alexander een groot succes in de gemeente Putten. Het jaarlijkse evenement, een soort sportdag voor basisschoolkinderen, wist altijd doorgang te vinden in samenwerking met sportverenigingen, ondernemers en andere partners. Dit jaar gooit corona, net als bij veel andere evenementen, roet in het eten. Toch kunnen de Puttense basisschoolkinderen morgen tóch nog een beetje deelnemen.

Job Oldegbers

Kelvin van den Broek van Jong Putten is mede-verantwoordelijk voor de digitale Koningsspelen die gaan plaatsvinden. ,,In eerste instantie zou het natuurlijk een fysiek evenement zijn, maar toen dat op landelijke schaal werd afgeblazen hebben een aantal Gelderse gemeenten besloten dit toch online te gaan doorzetten”, legt hij uit. Van den Broek is coördinator Onderwijs bij Jong Putten. Gemeenten mochten zelf kiezen of ze aanhaakten bij het Gelderse idee. ,,Wij besloten eigenlijk direct om dat te doen. Het draaiboek lag al klaar en kinderen wilden graag.”

Kinderen kunnen dus, ondanks het coronavirus, toch blijven sporten. ,,Het is echt iets voor thuis met je gezin”, aldus Van den Broek. Op TV Gelderland zullen ook beelden en instructies voor de Koningsspelen te zien zijn, maar de Puttense basisschoolkinderen kunnen ook hun instructies via de Facebookpagina van Jong Putten krijgen. Het programma begint iets voor 09.00 uur en daarna zullen de kinderen onder andere een warming-up doen, gaan stoepranden, spijkerpoepen, koekhappen en allerlei andere spellen. 

De Koningsspelen zijn gericht op de groepen 3 tot en met 8 en hebben een gevuld programma. ,,We willen niet stimuleren dat kinderen hun vriendjes gaan opzoeken, maar wel dat ze ook op straat of in de tuin gaan staan. Zo kan onze ‘vliegende reporter’ ze opzoeken en kan iedereen zien dat de spelen alsnog doorgaan”, besluit Van den Broek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie