Plaats 3, v.l.n.r. Vita, Lizzy, Sanne en Emma
Plaats 3, v.l.n.r. Vita, Lizzy, Sanne en Emma Elke van Ast

3 keer brons voor G.V. Orion

13 november 2022 om 20:27 Overig Deel je nieuws

Drie keer een derde plaats voor G.V. Orion

Op zaterdag 12 november j.l. opende het dames turnen van G.V. Orion het wedstrijdseizoen 2022. Zij turnen allemaal in de leeftijdscategorie: middenbouw niveau 5 en 6.

In wedstrijd 3 hadden turnsters voor wie het hun eerste KNGU wedstrijd was!

In niveau 5 kwamen Emma, Sanne, Lizzy en Vita uit. Eerste onderdeel; de vloer. Ze deden voor het eerst een oefening op muziek! Ze hebben allemaal een strakke oefening neergezet. Toen was de brug. Hierbij turnen ze op beide liggers, want ze moesten namelijk overspringen. Dit vonden ze een beetje spannend maar ondanks dat ging dit super! Het laatste onderdeel was balk. Hierbij moeten ze op een balk staan van 10 centimeter breed. Van handstanden naar dans elementen. Dat zag er erg netjes uit. Helaas waren er wel turnsters die van de balk zijn afgevallen. Maar ze klommen er weer op, en turnen de oefening netjes af.

En dat word natuurlijk beloond. Want ze mochten een bronzen medaille in ontvangst nemen!

In niveau 6: Maamke, Zoë en Thirza en begonnen op de sprong. Met paar kleine tips tijdens inturnen, sprongen ze bij de wedstrijd de mooiste sprongen die ze in hun mars hadden! Toen brug, ze lieten hun spierballen zien. Vanuit hang konden deze turnsters zich helemaal optrekken tot ze boven de stok konden kijken en daarna beheerst weer terug. Vervolgens de oefening keurig afgemaakt zonder grote fouten. De balk. Zij turnde hier wat voorzichtiger waardoor er toch een paar kleine foutjes in kwamen desondanks turnde zij toch een handstand en een loopsprong-kattensprong. En op vloer, de overslag als eerste en verder een boogje en ook loopsprong-kattensprong serie. Jullie hebben het met z’n drieën heel top gedaan! Ze eindigde op een keurige vijfde plaats.

Wedstrijdronde 4:

In niveau 5: Lindy, Hayley, Amy en Caro. Eerste ronde brug. Veel doelen weer behaald. Van ophurken tot de drie kwart reus. En een salto of tegenspreiden af! Het volgende onderdeel, balk. Ook hierbij moesten de turnsters een oefening laten zien aan de jury. Bij iedereen is de opsprong gelukt! En de handstanden waren erg mooi om te zien. Maar gelukkig was het volgende toestel de vloer. Hierbij konden ze  op muziek lekker hun eigen ding doen! Van arabier flickflack naar de overslag.

In niveau 6: Danique, Maud, Veerle en Renate.  Ze begonnen op sprong een aantal meiden sprongen een mooie handstand platval en een andere zelfs een overslag! Ook de arabieren werden niet overgeslagen, een variatie op sprong. Toen de brug, de zwaaien aan de hoge ligger gingen super strak. Op de lage ligger paar kleine stopjes maar wel rechte benen! De balk blijft lastig maar de balkhoudingen serie zat er goed in. Een radslag werd geturnd op de balk en ook een koprol. Op vloer gingen de overslagen in de eerste baan en een mooie radslag gevolgd door een arabier in de laatste baan. Tussendoor werden er nog mooie elementen geturnd.

28 januari volgende wedstrijd 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie