Een gezellige horecazaak met Hollandse (lunch)gerechten én een tintje Delfts Blauw.
Een gezellige horecazaak met Hollandse (lunch)gerechten én een tintje Delfts Blauw. Pauw Media

Delfts Blauw gecombineerd met lekker lunchen

28 februari 2024 om 14:56 Uitgaan

Job Oldegbers

PUTTEN Aangenaam lunchen op authentiek Delfts Blauw servies: bij Lekker Blauw in Putten komen vanaf nu twee heerlijke werelden samen.

Lekker Blauw, de lunchroom in het centrum van Putten was natuurlijk al langere tijd open, maar combineert tegenwoordig de heerlijke menukaart met het fraaie aardewerk van Heinen Delfts Blauw. Enthousiast over het servies waarvan je eet? Dan kun je dat dus gewoon ter plekke aanschaffen en mee naar huis nemen.


Jorrit Heinen: ,,We serveren onze gerechten op onze eigen producten.” - Pauw Media

Ze zijn wereldwijd de grootste producent van authentiek Delfts Blauw: Heinen Delfts Blauw. Eigenaar Jorrit Heinen, zelf afkomstig uit Putten, opende eerder al winkels in Amsterdam en Delft, maar startte vorig jaar samen met zijn dochter ook Lekker Blauw in Putten. Het idee? Een gezellige horecazaak met Hollandse (lunch)gerechten én een tintje Delfts Blauw. 

GEZELLIG 

,,Dat is een ongelooflijk leuke stap geweest”, vertelt Heinen. ,,We zitten in een prachtig hoekpand in het centrum van Putten en het is hartstikke gezellig.” Maar er was lange tijd één nadeel: ,,We serveren onze gerechten op onze eigen producten en daar waren de gasten zo enthousiast over, dat ze dat ook bij ons wilden kopen. Maar dat kon niet.”

Je kunt rekenen op heel veel verschillende broodjes die spannend van smaak zijn

Vergunningen en regels verbieden het namelijk om én alcohol te serveren, én producten te verkopen, legt Heinen uit. ,,Steevast verwezen we ze door naar onze andere winkels of de webshop. Maar nu gooien we het over een andere boeg.”

COMBINATIE

Want vanaf nu is in Lekker Blauw een horecazaak én winkel van Heinen Delfts Blauw gecombineerd. ,,En daar zijn we ontzettend blij mee”, vertelt Heinen. ,,We hebben er een tijdje over nagedacht en realiseerden ons dat alcohol niet belangrijk genoeg was om de verkoop van producten tegen te houden”, vertelt hij.

,,Daarmee vallen we terug op het concept waar we eigenlijk al mee wilden beginnen, waarbij mensen een lekker hapje kunnen eten van de vernieuwde kaart, maar ook meteen kunnen kijken of ze iets van de producten die we gebruiken en maken willen kopen.” Een mooie stap, noemt Heinen het. Niet in de laatste plaats omdat het dus nu voor inwoners van de regio Putten mogelijk is om dicht bij huis aan authentiek Delfts Blauw te komen.

LEKKERE GERECHTEN

Dat betekent dus wel dat je bij Lekker Blauw niet meer voor een biertje terechtkan. ,,Maar nog wel voor ongelooflijk veel lekkere andere gerechten”, legt Heinen uit. De kaart is net vernieuwd. Wat er precies opstaat is nog even een verrassing. ,,Maar je kunt rekenen op heel veel verschillende broodjes met veel, typische en historische soorten beleg die spannend van smaak zijn.”


Lekker Blauw is een horecazaak én winkel van Heinen Delfts Blauw. - Pauw Media

Het is het concept waarmee Lekker Blauw zich wil onderscheiden in Putten. Als geboren én getogen Puttenaar is Heinen trots op deze stap. ,,Ik ben altijd voorstander geweest van een levendig centrum van Putten. Maar het centrum loopt ook tegen uitdagingen aan. Op deze manier kan ik hier als ondernemer een steentje aan bijdragen.” Dat zo’n bekend merk naar Putten komt, draagt daar volgens hem aan bij.

WARME ONTVANGST 

Gasten die een kijkje willen nemen bij Lekker Blauw kunnen rekenen op een warme ontvangst. ,,Of je nu een hapje komt eten of de producten wil bekijken of kopen.” Lekker Blauw kenmerkt zich volgens Heinen door de ‘fantastische’ uitstraling. ,,Het oogt bijna luxe en je wordt bij wijze van spreken overspoeld door het Nederlandse DNA”, vertelt hij. ,,Maar wel met een hedendaags en spannend tintje.”

Omdat het nu mogelijk is om het horeca-gedeelte met de verkoop van producten te combineren biedt Lekker Blauw voor ieder wat wils. ,,Juist doordat we de producten nu ook aan klanten kunnen laten zien, heeft de zaak een warme uitstraling gekregen.” 

Dit artikel wordt u aangeboden door
Lekker Blauw, Kerkstraat 44 in Putten.
www.lekkerblauw.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie