De Meeuwen speelde afgelopen week twee wedstrijden.
De Meeuwen speelde afgelopen week twee wedstrijden. Eigen foto

Korfballers van De Meeuwen pakken een punt uit twee duels in week tijd: ‘Gegokt en verloren’

1 oktober 2023 om 22:03 Korfbal

PUTTEN De Meeuwen speelde twee wedstrijden in een week: aan het inhaalduel op dinsdag tegen SKF hielden de Puttenaren een punt over (14-14), waarna de korfballers op zaterdag tekort kwamen tegen NKC’51: 13-17.

In de uitwedstrijd in Nijverdal (23-17 voor NKC) scoorden de mannen twintig en de vrouwen drie doelpunten. ,,We probeerden dat op slot te zetten door een andere manier van verdedigen, waarbij we meer risico namen op de pass naar binnen en de dames van NKC wat meer ruimte kregen achter de korf en in de diagonale pass. De mannen hebben het goed gedaan, maar onze dames eerlijk gezegd niet zoals ik het had gewild. De speelster van NKC hadden iets teveel ruimte en mochten zelfs op twee benen schieten, omdat er niet werd aangesloten. Uiteindelijk maakten ze elf goals en dat was teveel’’, zag Rietel dat de verhouding nu 11 om 6 goals.

De coach erkende dat De Meeuwen niet goed speelde, al ging het tot 5-5 gelijk op. „Daarna schoot een dame die in de competitie pas een goal gemaakt had twee keer op twee benen de eerste kans er in. Toen leek het verzet wel gebroken en kwamen we niet meer in de wedstrijd. We hadden tot de rust niks meer in te brengen. Er werd gemopperd, de kopjes gingen hangen en er werd minder hard gewerkt en excuses bedacht. Maar als het niet lekker loopt moet je schakelen. Bij ons ontstaan er dan stressmomenten. Wij hebben dan te weinig leiders met kwaliteit om de lijnen uit te zetten.”

Gestreden

Op dinsdag kwam De Meeuwen tegen SKF beter voor de dag. „We toonden toen veel vechtlust en kwamen van 6-8 bij rust ineens 10-8 voor door geduldig goede aanvallen op te zetten en goals te maken. We raakten een beetje in paniek toen ze dichterbij kwamen, maar we hebben wel gestreden en mogen gelukkig zijn met een punt.”

De Meeuwen blijft steken op een punt, terwijl SKF door de zege op Dindoa al op vier staat. Het gat met Dindoa is twee punten. „We moeten er dus alles aan doen om het SKF zaterdag moeilijk te maken.”

Zaterdag:

De Meeuwen – NKC’51 13-17 (6-12). Scores De Meeuwen: Jarin Bruinekreeft 4, Romy Bijsterbosch 2, Joas Drost 2, Yoran Willemsen 1, Anouk van Brenk 1, Marrit van de Kamp 1, Lars de Kruijf 1, Dorinda Kleijer 1.

Dinsdag:

De Meeuwen – SKF 14-14 (6-8). Scores De Meeuwen: Cornee IJssennagger 5, Yoran Willemsen 3, Jarin Bruinekreeft 2, Anouk van Brenk 1, Zhen Bleij 1, Marrit van de Kamp 1, Lars de Kruijf 1

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie