De Meeuwen leverde zaterdag een prima prestatie tegen SKF en won met 10-18.
De Meeuwen leverde zaterdag een prima prestatie tegen SKF en won met 10-18. Eigen foto

De Meeuwen heeft na winst op SKF hoofdklassebehoud nog in eigen hand

8 oktober 2023 om 20:55 Korfbal

PUTTEN De Meeuwen wist dat het vijf voor twaalf was en dat de wedstrijd tegen SKF gewonnen moest worden om niet te degraderen uit de hoofdklasse. Met een sterke wedstrijd waren de Puttense korfballers bestand tegen de druk en wonnen met overtuigende cijfers: 10-18.

„We hebben afgelopen week goed met elkaar gesproken, want na de wedstrijd tegen NKC moest iedereen echt in de spiegel kijken. Het merendeel heeft dat ook goed gedaan en met rust in het hoofd hebben we tegen SKF heel veel dingen goed gedaan”, sprak trainer Arjan Rietel. „We maakten goede keuzes, hebben geduldig aangevallen en het verdedigend goed gedaan, want maar tien doelpunten is hartstikke weinig. Dan zie je dat een wedstrijd ook onze kant op kan kantelen. Het hele team verdient daarvoor de complimenten.”

De Meeuwen liep van 3-4 uit naar 4-9 en sloeg na rust een gat van zeven punten: 4-11. Dit verschil kon door de ploeg uit Veenendaal niet meer worden gedicht. De Meeuwen wist in de slotfase zelfs nog wat verder uit te lopen.

Belangrijk voor de overwinning was volgens de coach dat De Meeuwen veel balbezit had en veel duels won. „Positief is het dat het vertrouwen weer wat is gegroeid. Nu is het zaak dat we iedere week hetzelfde op de mat leggen en niet de ene week de sterren van de hemel spelen en dat het de week erop een blamage is.”

De Meeuwen komt door de zege op drie punten, evenveel als Dindoa, dat met 19-15 van NKC verloor en heeft ook weer aansluiting met SKF (vier punten). NKC is al zeker van plek 1. „Volgende week tegen Dindoa moeten wij winnen, net als vandaag. Dat is het enige doel.”

Hoofdklasse-3 SKF - De Meeuwen 10-18 (4-9). Scores De Meeuwen: Jarin Bruinekreeft 5, Marrit van de Kamp 4, Yoran Willemsen 3, Romy Bijsterbosch 3, Cornee IJssennagger 2, Lars de Kruijf 1.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie