SDC Putten speler Mark Bouwman in duel met Olympia spits Lion van de Velde.
SDC Putten speler Mark Bouwman in duel met Olympia spits Lion van de Velde. Aalt van de Kamp

SDC Putten wint op valreep van Olympia, Puttenaren terug op plaats 4

25 april 2023 om 09:06 Voetbal

PUTTEN SDC Putten won zaterdag op de valreep van Olympia; pas in de blessuretijd met tien man bezweek de nummer laatst uit Gouda: 2-1. De winnende treffer, een kopbal van Giovanni Hiwat, was veel waard, want de Puttenaren zijn weer op de vierde plaats beland. Deze positie kan aan het eind van het seizoen recht geven op deelname aan de nacompetitie.

SDC Putten had lange tijd grote moeite om de muur te doorbreken die Olympia uit Gouda had opgetrokken. „Ze stonden heel verdedigend in een 4-5-1-formatie en ik denk dat wij de eerste helft misschien wel 80% de bal hebben gehad. Maar we konden de openingen niet vinden en in een omschakelingsmoment kregen we helaas de goal tegen en stonden we 0-1 achter”, baalde trainer Ton Cornelissen. Spits Lion van de Velde omspeelde keeper Thodorie Velanas  en scoorde.

GELIJKMAKER De trainer bracht in de rust Jefta van den Broek voor Steijn van Ark waarna SDC Putten met een iets andere bezetting ging spelen. Dat had al snel succes. Twee minuten na rust werd de bal uit een corner teruggekopt door Jesse Schuin en schoot Vincent ter Burg uit van 20 meter de gelijkmaker in de kruising.

MEER CONTROLE

Olympia verliet na de 1-1 de verdedigende stellingen niet en kwam er nog sporadisch uit. SDC Putten had niets aan een gelijkspel. „We moesten de opening zien te maken, dat ging gaandeweg steeds beter. We kregen meer controle, maar hadden pech toen Jesse Schuin met gestrekt been een behoorlijke tik op zijn enkel kreeg. Hij moest er uit en we hebben Kevin Schmidt gebracht. In een latere fase werd Vincent ter Burg getorpedeerd.” 

RODE KAART

De scheidsrechter gaf een rode kaart aan Fokko Bruning, 10 minuten na zijn invalbeurt. „Zij moesten verder met tien man door de rode kaart, maar Vincent ter Burg moest er ook uit. Matthew van Duinen viel in, een flankspeler met snelheid. Met tien man gingen zij nog meer verdedigend rond de zestien staan. Wij moesten het veld breed houden en met veel kantwissels en hoog tempo snel zien door te komen over de zijkanten.”

BINNENKOPPEN In blessuretijd viel de goal toch nog: uit een voorzet van Van den Broek kon Hiwat 2-1 binnenkoppen. „Gelukkig konden we het repareren en in de slotfase hadden we er nog wel drie kunnen maken.”

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie