Jesse Schuin (rechts) op archiefbeeld maakte de 2-0 voor SDC Putten tegen SDV Barneveld.
Jesse Schuin (rechts) op archiefbeeld maakte de 2-0 voor SDC Putten tegen SDV Barneveld. Foto: Aalt van de Kamp

SDC Putten sluit voorbereiding af met zege op vierdedivisionist SDV Barneveld

30 augustus 2023 om 16:25 Voetbal

PUTTEN SDC Putten heeft ook de laatste wedstrijd van de voorbereiding op het seizoen 2023/24 gewonnen. De formatie van trainer Kwadjo Boateng was op sportpark Putter Eng met 2-0 te sterk voor SDV Barneveld, dat een aantal basisspelers rust gaf.

De gasten uit Barneveld waren afgelopen weekend begonnen aan de competitie in de vierde divisie en de ploeg van trainer Dick Kooijman behaalde een verdienstelijk gelijkspel tegen Excelsior ‘31 uit Rijssen. SDC Putten was vanaf het eerste fluitsignaal echter de bovenliggende partij, maar voor rust werd er niet gescoord. Na de thee veranderde dat gegeven.

Matthew van Duinen was het eindstation na een aanval over veel schijven via Jefta van den Broek en Jesse Schuin. Van Duinen kreeg de bal op een presenteerblaadje van Van den Broek, waarna hij de Barneveldse doelman kansloos liet. Schuin wist niet veel later op aangeven van Daan Wierenga de marge te verdubbelen voor de thuisploeg. De oersterke centrumspits rondde koelbloedig af en daarmee behaalde Schuin de eindstand op 2-0.

Door de zege op SDV Barneveld sloot SDC Putten de voorbereiding ongeslagen af. Komende zaterdag begint het seizoen officieel wanneer trainer Boateng en consorten naar Ermelo trekken voor het bekerduel met FC Horst. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie