Er was regelmatig spektakel voor beide doelen.
Er was regelmatig spektakel voor beide doelen. Foto: Aalt van de Kamp

SDC Putten houdt spanning in de wedstrijd maar wint alsnog van Duno D.

14 oktober 2023 om 20:34 Voetbal

PUTTEN SDC Putten trof met Duno. D. een goed voetballende tegenstander met evenveel punten (vijf uit drie). In een aantrekkelijk duel bezorgde de ploeg van Kwadjo Boateng de ploeg uit Doorwerth in de slotfase de eerste nederlaag: 3-2.

De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong: uit een voorzet van Sabir Achefay kon Roelf Oosterhoff van dichtbij de 1-0 inschieten. Achefay draaide na een kwartier kort en makkelijk weg van twee tegenstanders, maar zag zijn inzet net naast gaan. Na 20 minuten moest SDC Putten achteruit en nam Duno het over, waarbij buitenspeler Samuel Wakana met zijn snelheid voor het nodige gevaar zorgde. Hij ontdeed zich van Rob Buter en Mark Bouwman, maar mikte naast. Quinten Jony blokte een poging van Jarvin de Haan.

SDC kreeg ook grote kansen op de 2-0: na een combinatie tussen Sabir Achefay en Noevel Kashmi had Roelf Oosterhoff vrije doortocht, maar hij strandde op Koen Cornelissen. Ook Achefay zag zijn harde schot gestopt door de goede Duno-keeper.

SDC incasseerde de 1-1 doordat Rick van den Brink de bal verspeelde aan Samuel Wakana, die simpel breed kon tikken op Kane Keizer. Drie minuten later was het alweer 2-1: Mark Bouwman kopte een vrije trap van Achefay raak. Oosterhoff en Achefay vergaten daarna de 3-1 te maken.

De thuisploeg hield daarmee de spanning in de wedstrijd en kreeg na rust hiervoor de rekening gepresenteerd. Een kwartier voor tijd ging de bal op de stip en scoorde Keizer vanaf elf meter. Maar de thuisploeg gaf niet op en vlak voor tijd maakte het uit de counter de 3-2, waarbij Ricky Hansen teruglegde op de inlopende Saber Charif.

„We begonnen goed, maar kregen door een verkeerde keuze de 1-1 tegen. Gelukkig bleven we voetballen, maar ook voor de tegenstander ontstonden kansen. Wij kregen er wel vijf of zes en moesten voor rust minimaal drie goals maken”, vond Kwadjo Boateng, die de strafschop ‘zeer onterecht’ vond. „De bal werd goed verdedigd in een 1-1 duel, maar de scheids floot voor een penalty. Daarna hebben we de taken goed uitgevoerd en weinig weggegeven. Vanuit schitterend positiespel kwamen we uit een counteraanval nog op 3-2. De overwinning is gezien de wedstrijd ook verdiend. Daar zijn we blij mee na twee gelijke spelen met een nasmaak.”  

ENORME DRIVE Keeper Thodorie Velanas: „Door een concurrent die net als wij nog niet verloren had, werden we goed onder druk gezet. Ze stapten met het hele elftal door en brachten ons in problemen met de opbouw. Dat gaf risico en in de laatste linie maakten we een verkeerde keuze, waardoor we een tegengoal weggaven. Je zag ook dat we er niet van wakker lagen, maar volle bak doorgingen. Je merkt dat de bereidheid en wil heel erg om te winnen en voor elkaar te werken. Het team heeft een enorme drive. Nieuwe spelers voorin brengen individuele kwaliteit en extra voetbalvermogen. Wij hebben ook de ploeg om het elke tegenstander moeilijk te maken en ons voetballend uit elke situatie te spelen. Hoog tempo vooruit, met kantwissels en ook risico’s durven nemen. Maar de slordigheden moeten eruit en de keuzes soms nog eenvoudiger met minder risico.”
Velanas (26) uit Zeist is bezig aan zijn tweede jaar in Putten en bevestigt dat het elftal onder invloed van nieuwe trainer Boateng in ontwikkeling is. „Het gaat elke week beter, met de intensiteit en de kwaliteit die we leveren op de trainingen. Nu is het de taak voor de spelers om het ook op zaterdag in het veld te laten zien en te winnen. De trainer kijkt naar de kracht van de spelers en wil dat optimaal benutten. Zijn visie sluit aan op de kwaliteit van de spelers en hij weet het ook goed over te brengen.”

Eerste klasse G: SDC Putten - Duno D. 3-2 (2-1). 5. Roelf Oosterhoff 1-0, 34. Kane Keizer 1-1, 37. Mark Bouwman 2-1, 74. Keizer 2-2 (strafschop), 88. Saber Charif 3-2.

Marco Jansen

Keeper Thodorie Velanas ziet de bal over zijn doel gaan.
Vrije trap van Duno-speler Jarvin de Haan zal over gaan.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie