Jesse Schuin (tussen twee spelers van DVC Dedemsvaart in) en Saber Charif (nummer 8) scoorden beiden drie keer.
Jesse Schuin (tussen twee spelers van DVC Dedemsvaart in) en Saber Charif (nummer 8) scoorden beiden drie keer. Foto: Aalt van de Kamp

SDC Putten heeft geen moeite met DVC Dedemsvaart

21 oktober 2023 om 20:47 Voetbal

PUTTEN Een scherp en gefocust SDC Putten drukte het niveauverschil met derdeklasser DVC Dedemsvaart in doelpunten uit: 7-0. De eersteklasser domineerde in het veldspel. al was het af en toe oppassen bij corners. Jesse Schuin en Saber Charif scoorden een hattrick. SDC is eenvoudig door in de districtsbeker.

„We zijn heel goed begonnen met de juiste focus. We wisten dat de tegenstander compact zou spelen, countermogelijkheden wilde creëren en met name ook gevaarlijk zou zijn met spelhervattingen. We moesten twee keer een cornerbal van de lijn halen.”

SDC Putten liet zich aanvallend gelden door Jesse Schuin, die weer eens mocht beginnen en binnen 20 minuten twee treffers achter zijn naam had. Saber Charif bepaalde de ruststand op 3-0. „De tweede helft hebben wij ook gedomineerd. We waren aan de bal heel dynamisch en de bereidheid van de spelers was uitstekend. We waren effectiever dan in de eerste helft”, zag Boateng hoe Charif nog twee keer scoorde, Vincent ter Burg van afstand de 6-0 maakte en Schuin met zijn derde doelpunt de eindstand op 7-0 bepaalde. „De tegenpartij stond heel compact en de ruimtes waren heel klein, maar wij waren met de juiste tempowisselingen in staat om er doorheen te voetballen.”

De trainer vond dat de kwaliteiten van Jesse Schuin voor deze wedstrijd nodig waren. „Hij komt van een blessure af en werkt keihard. Hij doet er alles aan om zo goed mogelijk te functioneren en vandaag heeft hij zich daarvoor beloond met drie goals.”

Jesse Schuin was blij met drie goals, nadat hij eerder in de beker al een doelpunt had gescoord, maar in de competitie nog niet. „Het was natuurlijk prettig, want ik heb de weken hiervoor niet heel veel kansen gekregen als ik speelde. Dat frustreert als spits, want je wilt kansen krijgen om doelpunten te maken. Lekker dat het nu wel gebeurde.” DVC kreeg in de eerste tien minuten drie gevaarlijke corners, maar na de goals van Schuin was het grootste gevaar geweken. „We lieten in het veldspel het niveauverschil zien en hoewel die jongens goed compact bleven staan, deden wij het goed en dan is de uitslag er ook naar.”

SDC Putten – DVC Dedemsvaart 7-0 (3-0). 6. Jesse Schuin 1-0, 20. Schuin 2-0, 40. Saber Charif 3-0, 51. Charif 4-0, 57. Charif 5-0, 76. Vincent ter Burg 6-0, 83. Schuin 7-0.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie