Ricky Hansen was een van de aanvallers die kansen kregen tegen Woezik.
Ricky Hansen was een van de aanvallers die kansen kregen tegen Woezik. Foto: Melis Geurts

SDC Putten niet langs Woezik ‘Slordig en onzorgvuldig, kost onnodig punten’

29 oktober 2023 om 13:59 Voetbal

PUTTEN SDC Putten liep voor de derde keer deze competitie tegen puntverlies aan. De avondwedstrijd tegen Woezik eindigde zoals die begon. 0-0. “Het is ongelooflijk zonde, want van deze tegenstander moesten we winnen”, vond trainer Kwadjo Boateng.

„Een zeer teleurstellende uitslag, met name veroorzaakt doordat we de kansen onbenut lieten en de tegenstander zo in de wedstrijd hielden. We hadden onszelf op een goede positie op de ranglijst kunnen brengen.”

De eerste 25-30 minuten telde Boateng vier kansen voor zijn ploeg, terwijl de tegenstander nauwelijks in de buurt van de Puttense zestien kwam. „ De drie aanvallers Sabir Achefay, Saber Charif en Ricky Hansen kwamen veelvuldig in scoringspositie. Daarna werden we slordiger en ongeduldiger. De tegenstander speelde heel compact en geduldig. Ze wachtten af en lieten ons verleiden tot het spelen van een eindpass. Daar kregen ze druk op en konden zo hun counteraanval inzetten. Wij verdedigden dit over het algemeen wel goed”, vond Boateng, die dit gevaar na rust nauwelijks meer zag ontstaan, al vond hij Woezik bij corners wel gevaarlijk blijven.

„Zeker de tweede helft hebben we het verdedigend goed gedaan en aan de bal genoeg momenten gehad om te kunnen scoren en winnen. Maar we schoten voorlangs, hadden geen oog voor een medespeler of waren niet zakelijk genoeg in de afwerking op goal. Het was onzorgvuldig en slordig. Dat soort details moet echt beter want het kost ons nu weer onnodig punten. We hebben moeite om tegen stugge tegenstanders tot scoren te komen. Het rendement is er niet en dan maak je geen verschil. De goede uitvoering van vorige week was er dit keer niet. Dat is ook weer het mooie van voetbal, dat kun je niet voorspellen.”

CSV APELDOORN Zaterdag speelt SDC Putten, dat vierde staat, thuis tegen nummer drie CSV Apeldoorn. De uit de vierde divisie gedegradeerde ploeg verloor zaterdag met 2-3 van RKHVV. „Ze spelen al langer met elkaar en werken al een paar jaar met dezelfde coach. Ze maken makkelijk goals, gemiddeld twee per wedstrijd en dat is wat meer dan wij doen. Voetballend is het een van de betere elftallen van de competitie, maar daardoor zullen ook ruimtes ontstaan.

Eerste klasse G: Woezik - SDC Putten 0-0.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie