Coen Vloedgraven (midden) had voor het eerst dit seizoen in de competitie een basisplaats.
Coen Vloedgraven (midden) had voor het eerst dit seizoen in de competitie een basisplaats. Foto: Aalt van de Kamp

SDC Putten wint topper van CSV Apeldoorn

4 november 2023 om 22:11 Voetbal

PUTTEN De wedstrijd tussen nummer vier SDC Putten en nummer drie CSV Apeldoorn werd een interessante krachtmeting, waarbij de individuele kwaliteit aan Puttense kant de wedstrijd besliste: 2-1.

Ondanks de voortdurend neerdalende regen werd het publiek door beide teams vermaakt. CSV Apeldoorn had het meeste balbezit en kreeg ook de meeste kansen. SDC Putten speelde dit keer wat meer vanuit de tegenaanval, maar was ook regelmatig gevaarlijk.

In de beginfase kreeg Cem Köse op aangeven van Kelly Joao een opgelegde kans, maar Thodorie Velanas lag in de korte hoek. Ook Iliyas Yadir werd door de SDC-keeper van scoren gehouden. Na een kwartier werd SDC Putten wat sterker, via een snelle kantwissel kwam de bal bij Sabir Achefay die zijn schot uit de draai gekeerd zag worden.

SDC Putten nam regelmatig risico met breedteballen, maar had geluk dat de goal van Joao die het afstrafte, buitenspel was. Vlak voor rust haalde Rick van den Brink nog een kopbal van Rob Diderik van de lijn.

Na rust had de thuisploeg het verdedigend beter op orde. Jesse Schuin kwam nog net tekort, Achefay trof wel doel met een prachtig afstandsschot van ruim 20 meter. De voorsprong was maar van korte duur want balverlies van Vincent ter Burg en matig ingrijpen van Quinten Jony leidde de 1-1 van Kelly Joao in. De Apeldoorners waren een kwartier dominant, maar Köse en Joao kregen de bal niet langs Velanas.

SDC Putten scoorde wel. Na kort combinatiespel tussen Ricky Hansen en Achefay kon Saber Charif bij de tweede paal binnenschieten: 2-1. CSV Apeldoorn kwam niet meer tot een goed slotoffensief. Kwadjo Boateng: ,,We hebben tegen een goede ploeg heel volwassen gespeeld, daarvoor verdienen de jongens een compliment. CSV Apeldoorn begon erg goed. Onze kansen lagen in de omschakeling en de tweede helft hebben we gedomineerd met meer intensiteit en een hoger baltempo.”

Eerste klasse G: SDC Putten - CSV Apeldoorn 2-1 (0-0). 60. Sabir Achefay 1-0, 64. Kelly Joao 1-1, 82. Saber Charif 2-1.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie