Afbeelding
Interieur woning

Met deze tips laat je je woning stralen

17 maart 2020 om 12:41 Partnercontent

Heb je het gevoel dat jouw woning wel een opknapbeurt kan gebruiken? Voelt je interieur saai en vertrouwd aan, of ben je juist op zoek naar wat meer kleur in huis? Dan zijn er genoeg manieren om jouw woning weer helemaal te laten stralen. Dankzij deze tips vind je nieuwe inspiratie voor een stijlvol en verfrissend huis.

Laat je huis opnieuw schilderen
Zowel de binnen- als buitenkant van je huis zijn soms toe aan een nieuwe schilderbeurt. Geef je gevel een likje verf, laat je plafond spuiten en vergeet ook niet om je plinten en deurposten op te knappen. Benut deze kans meteen om wat nieuwe kleuren aan je woning toe te voegen. Dat doe je bijvoorbeeld door de kozijnen een opvallende kleur te geven of door een accentmuur te laten schilderen. Wil je deze klus zo voordelig mogelijk klaren? Kies er dan voor om de offertes van verschillende schilders te vergelijken.

Ruim eens goed op
Het is misschien niet het leukste klusje, maar met een goede opruimbeurt transformeer je je hele woning. Kijk eens kritisch naar alle spullen die je in huis hebt. Passen ze bij je huidige stijl of nemen ze onnodig veel ruimte in beslag? Doe alles wat je niet meer in huis hoeft te hebben weg en begin met een frisse start. Je merkt direct dat je huis ruimer en lichter aanvoelt.

Breng planten naar binnen
Een stralend huis is niet compleet zonder een aantal mooie bloemen en planten. Tegenwoordig is het helemaal in om je woning te vullen met vetplantjes, hangplanten en hoge kamerplanten. Dit ziet er niet alleen trendy uit, maar zorgt er ook voor dat je woning een frisse en natuurlijke uitstraling krijgt. Haal een paar planten in huis met een extra zuiverende werking. Zo verbeter je meteen de luchtkwaliteit binnenshuis.

Koop tweedehands meubels en accessoires
Jouw woning straalt pas echt wanneer je aan je interieur een unieke draai geeft. Dat doe je met behulp van spullen die niemand anders heeft. Ga daarom naar de kringloopwinkel om een aantal vintage meubels en accessoires uit te zoeken. Ze hebben allemaal een eigen karakter en zijn niet zomaar in de winkel te koop. Het is niet nodig om je hele interieur te vervangen. Een nieuwe salontafel, een verfrissend kunstwerk aan de muur of een gezellige lamp zijn al voldoende om de sfeer in huis te transformeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie