Afbeelding
Foto door Cadeau Maestro via Pexels

3 Belangrijke punten voor het opzetten van jouw eerste bedrijfskantoor

27 december 2022 om 16:35 Partnercontent

Voor het eerst een bedrijfsruimte opzette is een belangrijke mijlpaal – Het markeert het stadium waarin de zaak goed loop! Je hebt jouw aangenomen en het is tijd om een formele plek te gebruiken om te werken. Een goede locatie is één ding, een kantoor inrichten is echter iets heel anders. Er zijn veel dingen om te overwegen, maar hier zijn enkele toptips om ervoor te zorgen dat je het in één keer goed doet! 

1. Creëer de juiste omgeving voor productiviteit

Het perfecte kantoor ontwerpen kan moeilijk zijn, vooral als je een jong bedrijf bent dat nog in zijn kinderschoenen staat. Het is dus belangrijk om goed na te denken over hoe je een productieve en comfortabele werkplek voor jouw werknemers kunt ontwerpen. Zaken als ergonomie en esthetiek moeten in aanmerking worden genomen om een omgeving te creëren die geschikt is voor productiviteit. Bovendien is het overwegen waard of je voor jouw team een meer gemeenschappelijke of besloten ruimte wilt. Tenslotte moet je ook overwegen welke apparatuur je nodig hebt voor jouw kantoor. 

2. Denk aan de infrastructuur

Stel belangrijke webdiensten in, want computers zijn het brein van de hedendaagse bedrijven. Indien mogelijk, laat al jouw webbehoeften en -infrastructuur onmiddellijk in uitvoer brengen door een ICT-beheerder zoals CT-Groep voordat je het kantoor betrekt. Als je dit van tevoren doet, ben je vanaf de eerste dag aangesloten en klaar voor de start!

3. Ontwerp de meest effectieve lay-out

Een productief kantoor behoeft een meest praktische indeling. Hiervoor kun je verschillende overwegingen maken. Een open plattegrond zorgt bijvoorbeeld voor meer gedeelde ruimte, terwijl een gesloten plattegrond juist voor meer privacy zorgt. Een modulaire plattegrond geeft met behulp van een slim interieur tenslotte de vrijheid om de indeling te veranderen. Probeer te experimenteren met verschillende indelingen en combinaties om jouw personeel veel ruimte en redelijke privacy te geven.

Niemand werkt graag in een levenloze omgeving. Het is aangetoond dat het toevoegen van groen en eigenzinnig meubilair stress vermindert en zorgt voor meer creativiteit en productiviteit op de werkplek. Zorg er dus voor dat je een effectieve lay-out combineert met productief meubilair dat het comfort en samenwerking van jouw team prioriteit geeft. 

Houd er tenslotte rekening mee dat alle structurele elementen van het kantoor in orde zijn. Controleer de kantoorruimte op mogelijke problemen, laat een gratis dakinspectie uitvoeren, zorg voor een goede vloer, denk aan geluidsvriendelijke wanden, etc. Er zijn tal van structurele zaken die belangrijk zijn voor het instapklaar maken van het bedrijfskantoor. Probeer dus zoveel mogelijk aspecten op orde te hebben voordat je het kantoor betreed.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie