Afbeelding
Sauna Drome

'Totaal niet haalbaar' voor Puttense sauna om op 1 juli te openen

19 juni 2020 om 14:58 Zakelijk

PUTTEN Beauty & Wellness Sauna Drôme laat op woensdag 1 juli de deuren dicht. Vanaf dat moment is het door de overheid wel weer toegestaan voor sauna's en wellnessbedrijven om te openen, maar dit wordt door het Puttense bedrijf niet rendabel geacht. 

Rik Bronkhorst 

Dat laat eigenaar Hans Lebbink weten. Ook zijn collega's van bijvoorbeeld De Zwaluwhoeve in Harderwijk kiezen ervoor niet open te gaan. ,,We kunnen namelijk niks verdienen", vertelt hij. ,,Het is totaal niet haalbaar. Ik heb een mooie zaak, maar die moet wel verwarmd worden. Als we dan maar de helft of één derde van de gasten kunnen ontvangen, dan kun je op je vingers wel natellen dat dat alleen maar geld kost. Dan moet je besluiten dat het maar beter is helemaal niet open te gaan." 

En dat kan het definitieve einde van het Puttense bedrijf betekenen, zoals Lebbink ook al eerder vertelde aan deze krant. Toch wil hij nog niet op de zaken vooruit lopen. ,,We hopen dat we het nog uit kunnen zingen tot na corona, maar dat is nog afwachten." 

Hij wil daar verder nog niet al te veel over kwijt, ook vanwege zijn personeel, dat als familie aanvoelt. ,,Als het eenmaal fout gaat, zijn zij de dupe. Daar ben ik heel voorzichtig mee", zo laat hij weten. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie