De Meeuwen haalde in speelronde 2 het eerste punt in de hoofdklasse. De selectie van De Meeuwen voor de zaal.
De Meeuwen haalde in speelronde 2 het eerste punt in de hoofdklasse. De selectie van De Meeuwen voor de zaal. Foto: Edwin de Kruijf

De Meeuwen en Nic. in evenwicht

19 november 2023 om 22:00 Korfbal

PUTTEN De Meeuwen speelde een spannende wedstrijd tegen Nic. en nam een punt mee uit Groningen: 20-20. De verschillen waren klein, zag trainer Arjan Rietel: „We hadden er twee kunnen hebben, maar ook kunnen verliezen in de laatste seconden.”

Rietel vond dat zijn ploeg een goede wedstrijd speelde. „We zijn de laatste weken groeiende en worden steeds rustiger als het spannend wordt of als we in tijdnood komen. Dat leidde tot goals ook in fases dat er toch wel wat druk op staat. We raakten eerder in dit seizoen snel in paniek in zulke stresssituaties.”

De Meeuwen ging prima van start (1-5) en bouwde een marge van vijf punten op: 3-8. „We hadden een heel goede fase en dan vallen die ballen wel, misschien soms met wat geluk. Maar daarna zakten we in en gingen zij goals maken”, zag Rietel hoe Nic. vijf keer op rij scoorde en beide ploegen met een gelijke stand de rust in gingen: 9-9.

„Vorig jaar zouden we deze wedstrijd dan op zeker in de tweede helft hebben verloren, maar nu kwamen we weer voor met 13-15.” Vanaf 15-16 liep Nic. weg naar 18-16, maar De Meeuwen antwoordde met vier goals op rij. „Dat zijn de momenten waarop ik dacht dat het de verkeerde kant op zou gaan, maar de mentale weerbaarheid was prima en we konden het ombuigen.”

Richting het einde van de wedstrijd moet De Meeuwen slimmer zijn, vond de coach. „Nu maakten we twee keer een simpele individuele fout in de aanval, waardoor zij nog extra aanvallen kregen en twee goals maakten.” Toch is Rietel tevreden en vindt 20-20 een goede afspiegeling. „Ik wil niet alles te snel, het herkennen van die momenten is de volgende stap. We hebben nu al een punt uit twee wedstrijden, vorig seizoen moesten we tot de vijfde wedstrijd wachten voor we van de nul af waren. We moeten echt aan de bak en in deze hoofdklasse punten sprokkelen. Als we als team spelen kunnen we ook punten halen tegen ploegen die veel beter zijn. De eerste wedstrijd verloren we maar met zes verschil van kampioenskandidaat Fiks (16-22).”

Bij De Meeuwen is Yoran Willemsen op zijn 24ste noodgedwongen gestopt met korfbal door een rugblessure. Hij is vervangen door Thom aan ’t Goor, die juni 2019 zijn laatste wedstrijd speelde in de selectie. Renske Arendsen is na ruim een jaar weer teruggekeerd in de selectie. Beiden stonden in de basis tegen Nic.

Hoofdklasse A: Nic. - De Meeuwen 20-20 (9-9). Scores De Meeuwen: Dorinda Kleijer 5, Cornee IJsennagger 5, Jarin Bruinekreeft 4, Marrit van de Kamp 2, Romy Bijsterbosch 1, Renske Arendsen 1, Lars de Kruijf 1.

Marco Jansen

De Meeuwen haalde in speelronde 2 het eerste punt in de hoofdklasse.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie