Afbeelding
Foto door cottonbro via Pexels

Vind een geschikte opleiding in de hulpverlening

26 oktober 2021 om 10:31 Partnercontent

Ben je op zoek naar een opleiding binnen het sociaal domein? De vraag naar mensen met een dergelijke achtergrond is al jaren groot. Je helpt gezinnen bij de problematiek waarmee zij te maken hebben, neemt werk uit handen van een wijkagent door het gesprek aan te gaan met jongeren die voor overlast zorgen, enzovoorts. Het sociaal domein is zeer breed, wat het werk uitdagend en afwisselend maakt. Voor welke opleiding in het sociaal domein via Bestuursacademie kies jij? Het volgen van een opleiding kan wanneer je momenteel geen baan hebt, maar ook naast je bestaande functie. Volg de opleiding bijvoorbeeld in de avond. 

Opleidingen op het gebied van openbare orde en veiligheid 

Naast de mogelijkheid om actief te zijn binnen het sociaal domein, kan ook een opleiding in de richting van openbare orde en veiligheid een optie voor je zijn. Niet alleen is de vraag naar specialisten op het gebied van sociaal beleid binnen overheidsorganisaties of bijvoorbeeld het oplossen van gezinsproblematiek groot. Ook de vraag naar wijkagenten en bijvoorbeeld buitengewoon opsporingsambtenaren blijft groeien. Het volgen van opleidingen in de richting van openbare orde en veiligheid betekent overigens niet per definitie dat je op straat werkzaam bent. Je kunt je ook richten op een meer beleidsmatige functie, waarbij je organisaties adviseert over relevante onderwerpen. 

Volgen van een opleiding naast het werk populair

Zeker nu organisaties hybride zijn gaan werken, is er voldoende tijd om een opleiding te volgen. De tijd die je normaal kwijt was aan het reizen van en naar je werk, kun je nu besteden aan een online cursus of thuisstudie. Ook kun je klassikale lessen volgen in de avond. De diversiteit aan mogelijkheden maakt dat je altijd een opleiding kunt vinden, die aansluit op je bestaande kennis en het vakgebied waarbinnen je werkzaam bent. Het verbreden van je kennis maakt je nog waardevoller voor een werkgever. Deze kan je op verschillende functies inzetten. 

Doorgroeien binnen je kennisgebied

Opleidingen op het gebied van orde en veiligheid of bijvoorbeeld het sociaal domein worden op ieder niveau aangeboden. Waar je voorheen wellicht werkzaam was als wijkagent, heb je na het volgen van een nieuwe opleiding de mogelijkheid om meer beleidsmatig werk uit te voeren. Dit betekent dat je niet langer op straat actief bezig bent, maar vaker op kantoor zit. Ook kun je een opleiding volgen om je kennis te actualiseren. Mogelijk zijn er nieuwe methoden bedacht om bepaalde problematiek aan te pakken. Wellicht is het heel relevant voor de functie die jij hebt!  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie