Afbeelding
Foto: Pixabay

Auto huren op vakantie? Lees dan onderstaande tips

17 maart 2023 om 07:17 Partnercontent

Eindelijk is het zover, vakantie! Na een jaar hard werken kun je eindelijk even ontspannen en genieten van een welverdiende vakantie. Een auto huren op vakantie kan ervoor zorgen dat je optimaal kunt genieten van alle mooie plekjes en bezienswaardigheden die het land te bieden heeft. Maar waar moet je op letten bij het huren van een auto in het buitenland?

Geldig rijbewijs

Wil je graag een auto huren op Sardinie, dan is het belangrijk dat je beschikt over de juiste papieren. Uiteraard is een geldig rijbewijs het allerbelangrijkste en kan het zijn dat ze een bepaald aantal jaren rijervaring vragen voordat het mogelijk is om bepaalde auto’s te kunnen huren. Ben je jonger of heb je te weinig jaren ervaring, dan bestaat de kans dat je een hoger eigen risico moet betalen in het geval van schade. Ook is het belangrijk te kijken naar je creditcard. Bij veel verhuurbedrijven kun je namelijk alleen met je creditcard betalen, aangezien er ook borg in rekening moet worden gebracht. Deze borg kan op een creditcard eenvoudig worden gereserveerd, zodat je er niets van merkt op het moment dat je de auto  weer keurig zonder schade inlevert.

Het type auto

Bij het kiezen van een auto is het verstandig om te kijken naar de grootte en het type van de auto. Als je van plan bent om veel te rijden en bijvoorbeeld bergachtige routes te nemen, dan is het verstandig om een auto met meer vermogen te kiezen. Ook is het handig om te kijken naar de grootte van de auto, afhankelijk van het aantal personen en bagage dat je meeneemt. Je kunt je wel voorstellen dat het huren van een Fiat 500 bij een auto verhuur in het buitenland niet bepaald verstandig is wanneer je met vier volwassenen bent die ook allemaal een grote koffer bij zich hebben.

Hoe ziet de auto eruit?

Controleer bij het ophalen van de auto altijd de staat van de auto en maak foto’s van eventuele beschadigingen. Zo voorkom je dat je later voor onverwachte kosten komt te staan. Daarnaast is het ook verstandig om de huurvoorwaarden goed door te lezen, zodat je precies weet wat wel en niet is inbegrepen in de huurprijs. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je bij het terugbrengen van de auto, je ineens te horen krijgt dat je moet opdraaien voor de kosten van het herstellen van bepaalde schade die jij niet hebt veroorzaakt. Door dus even een paar foto’s te maken en het ook direct te melden, voorkom je dat je straks in de problemen raakt.

Praktische zaken

Als je op pad gaat met je gehuurde auto, houd dan rekening met de verkeersregels en gewoonten in het land. Snelheidslimieten en andere verkeersregels kunnen per land verschillen, dus zorg dat je deze van tevoren goed kent. Daarnaast is het ook verstandig om te zorgen dat je goed bereikbaar bent en dat je iemand laat weten waar je bent en waar je naartoe gaat. Door deze tips te volgen, weet je zeker dat er eigenlijk niets meer mis kan gaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie